معاون وزیر خارجه ایران علی باقری کنی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت ایران مانند سایر اعضای بریکس بر روی دلارزدایی از مبادلات تجاری، اقتصادی و مالی در داخل گروه اقتصادهای بزرگِ در حال ظهور کار خواهد کرد و برخی تلاشها در این مسیر در حال انجام است.
دیپلمات ارشد ایرانی توضیح داد «در چارچوب این سازمان، ماموریتها و کارهای مشترک زیادی را با سایر اعضای بریکس برنامهریزی کردهایم. یکی از مهمترین وظایف، دلارزدایی از مبادلات تجاری و اقتصادی و همکاریهای مالی است.
وی افزود «فعالیتها در این زمینه کاری بریکس آغاز شده و امیدواریم این فعالیتها را تقویت کنیم و گسترش دهیم تا در اسرع وقت به این هدف دست یابیم».
گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد که بزرگترین اقتصادهای در حال توسعه جهان را کنار هم قرار میدهد و در حال حاضر برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را شامل میشود.
در پانزدهمین اجلاس سطح بالای بریکس که ماه اوت در ژوهانسبورگ برگزار شد، از ایران، آرژانتین، مصر، اتیوپی، امارات و عربستان برای پیوستن به این بلوک دعوت به عمل آمد. قرار است عضویت کامل آنها بجز آرژانتین از اول ژانویه ۲۰۲۴ (فردا، دوشنبه) اجرایی شود.
معاون رئیسجمهور آفریقای جنوبی پل ماچاتیل در نشست اوت اظهار داشت اعضای بریکس عمدتاً بر کاهش وابستگی بلوک به دلار تمرکز میکنند. به گفته وی، «امروزه جهان به بریکس توجه دارد زیرا در خط مقدم گفتمان جهانی قرار دارد تا وابستگی به دلار را کاهش دهد».
پیش از این معاون وزیر امور خارجه روسیه سرگئی ریابکوف گفته بود که کشورهای بریکس روند انتقال به ارزهای ملی را تسریع کردهاند.