آهوان ایرانی طول سر و بدنشان ۹۰ تا ۱۱۵ کیلومتر، طول دم آن‌ها ۱۶ تا ۲۰ سانتیمتر و ارتفاع بدنشان به ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر می‌رسد، نر و ماده این حیوان با یکدیگر تفاوت‌های ظاهری دارد، نر‌ها دارای شاخ و ماده‌ها اغلب بدون شاخ هستند.

جالب است بدانید که بعضی از آهوان ماده نیز دارای شاخ‌های کوتاهی هستند. آهوان معمولا در صبح و شب مشغول چرا هستند. گاهی اوقات شب رو هستند و حس بویایی و بینایی قوی دارند و رنگ موی آهوان در فصول گرم و سرد تغییر می‌کند.

این حیوان که یکی از گونه‌های بومی ایران است که در حال حاضر در معرض خطر انقراض قرار دارد و آمار آن‌ها به کمتر از ۲۰ هزار رأس رسیده است.

آهوان به صورت اجتماعی و گله‌ای زندگی می‌کنند و می‌توانند کیلومتر‌ها در ساعت راه بروند و آن‌ها سرعت بالایی در دویدن دارند. آهوان در طبیعت طعمه حیواناتی چون گرگ، پلنگ، یوز و کاراکل می‌شوند، آن‌ها گیاه خوار هستند و از علوفه‌ها، بوته‌ها و مزارع کشاورزی تغذیه می‌کنند.

آهوان در دوسالگی بالغ می‌شوند و هر آهوی ماده می‌تواند با مدت بارداری ۶ ماه یک بچه به دنیا آورد، جالب است بدانید این گونه‌ها در طبیعت تنها ۱۲ سال عمر می‌کنند.