لوازم آرایشی ایرانی زیر سایه واردات می سوزد؟/ تولید کنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایرانی در انتظارحمایت دولت

گروه اقتصادی- این در حالی است که بر اساس آمار گمرک ایران از تجارت خارجی فروردین ماه سال جاری، در این مدت یک ماهه ۹۸۰ تن لوازم آرایشی و بهداشتی به ارزش بیش از ۱۱ میلیون دلار به ایران وارد شده است. رقم ریالی واردات انجام شده به ایران در این زمینه نیز بیش از ۴۱ میلیارد تومان است. واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور در این مدت از ۱۳ کشور روسیه سفید، فدراسیون روسیه، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، آلمان، بلژیک، انگلستان، امارات متحده عربی، اسپانیا، ترکیه، جمهوری کره و یونان انجام شده است.

به گزارش افکارنیوز؛ در مدت مشابه سال گذشته میزان واردات رسمی لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران بیش از ۳۰۰۰ تن به ارزش ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است..

به این ترتیب میزان واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران در فروردین ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی با حدود ۶۶ درصد و از لحاظ ارزش ۱۴ درصد کاهش داشته است.

نکته جالب در مقایسه این اعداد و ارقام تفاوت میان وزن واردات و ارزش آن در دو سال است؛ به نحوی که کاهش ۶۶ درصدی وزن واردات تنها ۱۴ درصد از ارزش واردات در این مدت کاسته است؛ در این صورت می‌توان به این نتیجه رسید که رقم خرید این محصولات در طول این یک سال با افزایش همراه بوده است.

رقم ۱۱ میلیون دلاری واردات رسمی لوازم آرایشی و بهداشتی در حالی است که گفته می‌شود سالانه بیش از یک میلیارد دلار لوازم آرایشی به صورت قاچاق وارد ایران می‌شود، اما نکته‌ای که به صورت دقیق به آن اشاره نمی‌شود این است که رقم عنوان شده تنها برای لوازم آرایشی است یا محصولات بهداشتی نظیر شامپو، صابون و ... را نیز دربر می‌گیرد.

اما نکته ایی که در میان این بحث ها کمتر به آن اشاره می شود تولیدات و محصولات آرایشی و بهداشتی ایرانی است وقتی بحث حمایت از کالای ایرانی پیش می آید، خیلی ها به دنبال این هستند که کالای مورد نظرشان نسخه‌ی تولید ایران هم دارد یا نه؟ در مورد لوازم آرایشی و بهداشتی بهتراست بدانید که چنین چیزی موجود است ودر صورتیکه واردات این لوازم در سال جاری نسبت به سال گذشته از لحاظ وزنی کاهش داشته اما رقم خرید این محصولات رو به افزایش بوده است اگر مردم از تولیدات داخلی این محصولات و لوازم حمایت و استفاده کنند، هم می توان این تولیدکننده ها را تقویت هم کرد و هم می توان مانع خروج این میزان نقدینگی ارزی به واسطه خرید قانونی لوازم آرایشی از کشور شد با چشم پوشی از آن میزان پولی که صرف ورود لوازم آرایشی به صورت قاچاق می شود..

حال سوال اساسی این جاست که چرا دولت اجازه واردات لوازم و محصولات آرایشی را به برخی وارد کننده ها می دهد و این در حالی است که محصولات آرایشی مشابه خارجی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، دولت می تواند با افزایش گمرک محصولات خارجی و ارائه تسهیلات به تولید کننده داخلی مردم را به استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی ایرانی ترغیب کند.

فاطمه ترابی