
این که ارتش رژیم صهیونیستی با بحران روانی روبرو شده است، فقط یک ادعا نیست، بلکه گزارشهای مستند از منابع عبری نیز چنین بحرانی را در میان نظامیان صهیونیست تائید میکنند:
۴۳ خودکشی از آغاز جنگ غزه تا کنون: فروپاشی روانی ارتش صهیونیستی موضوعی ثابت شده است و حداقل ۴۳ خودکشی از آغاز جنگ غزه تا نیمه سال ۲۰۲۵ تائید شده است. خبرگزاری الجزیره این آمار را تائید کرده است.
۳۵ خودکشی در سال ۲۰۲۴: مرکز اطلاع رسانی فلسطین نیز در گزارشی با عنوان فاجعه خاموش در ارتش اسرائیل به نقل از منابع عبری اعلام کرد که حداقل ۳۵ خودکشی نظامی در سال ۲۰۲۴ (سال میلادی گذشته) صورت گرفته، اما ارتش اسرائیل اجازه انتشار این آمار را نمیدهد.
کشتن دوستان و همکاران: وبسایت عبری والا هم به تازگی اعلام کرده است که یک سرباز اسرائیلی پس از کشته شدن دو نفر از دوستانش در جریان دوره نظامی خدمت سربازی، خودکشی کرده است. رسانه های عبری تائید کردهاند که خودکشی این نظامی پس از رنج مستمر طی ماههای طولانی جنگ علیه غزه و لبنان و پس از مشاهده جنایات هولناک در جنگ صورت گرفته است. خانواده این سرباز گفتند که فرزندشان مسئول حمل اجساد سربازان کشته شده در جنگ لبنان و غزه در طول جنگ بوده است.
مرگ نظامی صهیونیست بر اثر خودسوزی: انجام خودسوزی نیز از دیگر روشهای خودکشی نظامیان صهیونیست است. از جمله به تازگی «دنیل اِدری»، نظامی ۲۴ ساله ارتش اشغالگر که سابقه حضور در جنگ غزه و لبنان را داشته، با سوزاندن خود به زندگیاش پایان داد. مادر وی به روزنامه جروزلم پست گفته که پسرش در جنگ غزه شاهد صحنههای وحشتناکی بوده و دیگر نتوانسته این درد را تحمل کند.
خودکشی نظامی صهیونیست در موساد: یک ماه پیش نیز شبکه عبری زبان «کان» اعلام کرد که یک سرباز در حین خدمت در موساد خودکشی کرده است. مادر این نظامی خودکشی کرده با انتقاد از ادامه جنگ غزه توسط مقامات صهیونیست تأکید کرد که دولتی که قرار است به من کمک کند، با من میجنگد.
کشته شدن ۱۳ صهیونیست در یک ماه: بر پایه آمار منتشرشده از سوی مرکز امور عبری عکا، در ماه می ۲۰۲۵ یعنی حدود دو ماه پیش، دستکم ۱۳ نفر از صهیونیستها در میان نیروهای ارتش، پلیس، شهرکنشینان و حتی دیپلماتها کشته شدهاند. این آمار براساس اعلام رسمی رژیم صهیونیستی گردآوری شده و بازتابی از افزایش محسوس تلفات انسانی این رژیم در جبهههای مختلف است.
خودکشی نظامی اسرائیلی پس از درمان: روزنامه عبریزبان هاآرتص نیز در ماه آوریل یعنی حدود ۳ ماه پیش به نقل از یکی از نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی فاش کرد که یکی از نظامیان ارتش که در جنگ اخیر در جنوب لبنان به شدت زخمی شده بود، پس از بازگشت از دوره درمانی، اقدام به خودکشی کرده است. این نظامی ذخیره تاکید کرد: «یکی از همرزمانم که در جنگ اخیر لبنان بهشدت زخمی شده بود، پس از درمان، تصمیم گرفت به زندگی خود پایان دهد و با شلیک گلوله در حیاط خانهاش خودکشی کرد.»
دفن بدون تشییع جنازه: روزنامه عبری زبان هاآرتص هم اعلام کرده است که از آغاز جنگ، ارتش اسرائیل بسیاری از سربازانی را که خودکشی کردهاند، بدون تشییع جنازه نظامی یا اطلاعیه رسمی دفن کرده است.
۹هزار سرباز روانی: گزارش هاآرتص همچنین حاکی از آن است که تعداد نظامیانی که از آغاز جنگ به دلیل بیماریهای روانی تحت درمان قرار گرفتهاند، از ۹۰۰۰ نفر فراتر رفته است و ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل کمبود نیرو، افراد دارای بیماریهای روانی را برای جنگیدن در صفوف نظامیان ذخیره جذب میکند.
بحران روانی بیسابقه
با ادامه جنگ غزه، مردم اسرائیل به دلیل ادامه درگیریها و ترس از عملیات مقاومت دچار شوک روانی شدیدی شدهاند. آمار ذیل نیز نشان میدهد که روحیه صهیونیستها در پایینترین سطح قرار دارد و این وضعیت به صورت مستقیم بر آمادگی نظامی و ثبات داخلی اسرائیل تأثیر میگذارد:
۹۰۰ هزار صهیونیست از اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) رنج میبرند (رکورد بیسابقه).
یکسوم صهیونیستها به افسردگی یا سایر اختلالات روانی مبتلا هستند.
مصرف الکل ۲۵٪ افزایش یافته که نشاندهنده رشد شدید گرایش به مواد مخدر است.
فروش قرصهای خوابآور ۱۸۰٪ افزایش یافته، یعنی تعدادی زیادی از صهیونیستها بدون کمک دارو قادر به خوابیدن نیستند.
احساس ناامنی شهرک نشینان
نظرسنجی «معاریو» نیز حکایت از آن دارد که بسیاری از شهرکنشینان در اطراف غزه به شدت احساس ناامنی میکنند:
ضعف بازدارندگی اسرائیل: نزدیک به ۷۰ درصد از ساکنان غلاف غزه (شهرکهای صهیونیستی اطراف نوار غزه) معتقدند که بازدارندگی اسرائیل علیه غزه ضعیف یا بسیار ضعیف است.
احساس ناامنی: ۷۸ درصد از ساکنان غلاف غزه در این منطقه احساس امنیت نمیکنند.
آشفتگی سیاستها: ۹۱ درصد از ساکنان غلاف غزه معتقدند هیچ سیاست امنیتی برای از بین بردن تهدید وجود ندارد.