پزشکان غزه میان دو انتخاب بی‌رحمانه

 منیر البرش مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در غزه تصریح کرد که کمبود شدید دارو، به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌های حیاتی، پزشکان را مجبور کرده تا برای جلوگیری از گسترش عفونت‌های مقاوم، به قطع عضو مجروحان روی بیاورند.

به نوشته خبرگزاری شهاب، او تأکید کرد که مجروحان نه‌تنها با گلوله‌های ارتش اسرائیل، بلکه با میکروب‌هایی که به هیچ دارویی پاسخ نمی‌دهند، جان خود را از دست می‌دهند.به گفته منابع پزشکی، ارتش اسرائیل با جلوگیری از ورود دارو و تجهیزات درمانی، جنگی تمام‌عیار علیه نظام سلامت غزه نیز به راه انداخته است. این وضعیت، جان هزاران بیمار و مجروح را در معرض خطر فوری قرار داده است.

البرش تصریح کرد که در جریان عملیات «ارابه‌های گیدئون ۲» که از ۱۳ آگوست آغاز شده تاکنون، ۱۸۹۱ نفر شهید شده‌اند؛ از جمله ۴۸۲ کودک، ۱۷۴ زن و ۷۵ سالمند. همزمان، بحران غذایی نیز جان صدها نفر را گرفته است. از سوی دیگر، طبق آمار رسمی، تاکنون ۴۲۰ نفر بر اثر گرسنگی جان باخته‌اند که ۱۴۵ نفر از آن‌ها کودک بودند.

 
 
 
 
این در حالی است که پیش از آغاز عملیات ارابه‌های گیدئون2، دکتر احمد نعیم مدیرکل بیمارستان بازپروری و ساخت اعضای مصنوعی شیخ حمد غزه گفته بود که از زمان آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، شمار موارد قطع عضو در نوار غزه بیش از ۲۲۵ درصد افزایش یافته و به بیش از ۴۵۰۰ مورد جدید رسیده است و در حالی که پیش از جنگ، مجموع موارد قطع عضو تنها ۲۰۰۰ نفر بود، چند هفته پیش این تعداد به بیش از ۶۵۰۰ نفر رسید.