در یک هفته اخیر میان ایران و آمریکا چه گذشت؟

 در یک هفته اخیر، تحولات متعددی در میدان جنگ رخ داد. آمریکا با نقض بند 9 تفاهم‌نامه، مجوز فروش نفت ایران را لغو و تحریم‌ها را دوباره اعمال کرد. همچنین با نقض بند 5، تلاش کرد ترتیبات ایران در تنگه هرمز را از بین ببرد و کشتی‌هایی را به‌طور غیرقانونی عبور دهد.

در واکنش به این اقدام، ایران مجبور شد طبق حقوق خود و تفاهم امضا شده، با کشتی‌های متخلف برخورد کند.

ایالات‌متحده نیز با نقض چندین‌باره بندهای 1 و 2 تفاهم، به ایران حمله کرد. نیروهای مسلح نیز با حملات شدید به پایگاه‌های آمریکایی در منطقه و مبادی حملات ارتش تروریستی این کشور، پاسخ دادند.

دراین‌بین ترامپ اعلام کرد که تفاهم پایان یافته و مرده است و هم‌زمان مدعی شد که ایران برای مذاکره، درخواست داده است. ادعایی که توسط بقایی تکذیب شد.

در همین حین، میانجی‌ها ازجمله قطر که یکی از اهداف حملات ایران بود، تلاش کردند تنش را کاهش دهند. هم‌زمان در رسانه‌های آمریکایی خبرهایی منتشر شد که دولت ترامپ از ایران خواسته در بیانیه‌ای رسمی، بازگشایی کامل تنگه را اعلام کند و عملاً کنترل این آبراه حیاتی را به‌طور کامل واگذار نماید.

ترامپ پس‌ازآنکه در جنگ، مذاکره، تهدید و حملات زیرآستانه نتوانسته بود تنگه را باز کند، سعی داشت با فشار سیاسی و تهدیدهای شدید، به این هدف دست یابد. ایران پاسخ این درخواست و تلاش برای عبور غیرقانونی کشتی‌ها را در میدان داد و اعلام کرد که تنگه هرمز را کاملاً بسته است. همچنین کشتی‌هایی که قصد داشتند از مسیری غیر از ترتیبات ایران عبور کنند را، هدف قرار داد.

ارتش آمریکا مجددا به تجاوز علیه ایران پرداخت و تهران نیز این بار مراکز و پایگاه‌های بیشتری از دشمن هدف قرار داد که شامل امارات، قطر، کویت و بحرین می‌شد. همچنین مرکز پشتیبانی و لجستیکی ناوهای آمریکا در عمان نیز هدف قرار گرفت. این اولین باری بود که ایران مرکزی آمریکایی در عمان را هدف قرار می‌داد.

تهران با این حملات و بستن تنگه، پیام واضح خود را به همه طرف‌ها ازجمله میانجی‌ها اعلام کرد: تنگه هرمز منافع حیاتی ایران است و به‌هیچ‌وجه در این موضوع، تسلیم نخواهد شد.