تحقیقات دموکرات‌ها درباره نقش جفری اپستین به عنوان عامل خارجی

 جِیمی راسکین، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در حال راه‌اندازی تحقیقاتی درباره این است که آیا جفری اپستین، میلیاردر و متهم به قاچاق جنسی و کودک‌آزاری به عنوان یک عامل خارجی ثبت‌نشده برای چندین کشور فعالیت داشته است و از دولت دونالد ترامپ درخواست مدارکی درباره دامنه روابط خارجی او کرده است.

شبکه سی‌ان‌ان در این باره گزارش داد: در مجلس نمایندگان که در اختیار جمهوری‌خواهان است، درخواست‌های راسکین از وزارت دادگستری، وزارت امور خارجه و جامعه اطلاعاتی احتمالا بی‌پاسخ خواهد ماند اما تلاش او به عنوان برجسته‌ترین دموکرات در کمیته قضایی مجلس نشان می‌دهد که دموکرات‌ها در صورت بازپس‌گیری اکثریت مجلس در کنگره بعدی پس از انتخابات میان‌دوره‌ای در نوامبر ۲۰۲۶ چگونه تحقیقات را پیگیری خواهند کرد.

راسکین در نامه‌ای جدید به اسناد منتشرشده توسط وزارت دادگستری و کمیته نظارت مجلس اشاره می‌کند و می‌گوید که «شواهد قابل‌توجهی» یافته است که نشان می‌دهد اپستین «برای پیشبرد منافع» دولت‌های عربستان سعودی و کویت اقدام کرده، به دولت روسیه مشاوره داده و به عنوان مشاور برای یک نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی کار کرده است. راسکین همچنین با توجه به اینکه اپستین هرگز به عنوان یک عامل خارجی ثبت نشده بود، نگرانی‌هایی را درباره خطرات امنیتی بالقوه‌ای که روابط خارجی اپستین ایجاد کرده بود، مطرح می‌کند.

این قانون‌گذار دموکرات نوشت: «بررسی ما از شواهد موجود نشانه‌های تکان‌دهنده‌ای از فعالیت‌های اپستین به نفع دولت‌های خارجی را آشکار کرده است.»

با این حال، راسکین معتقد است که اطلاعات بیشتری درباره روابط خارجی اپستاین ممکن است در میان حدود ۲.۵ میلیون سندی باشد که وزارت دادگستری درباره اپستین منتشر نکرده است. این قانون‌گذار دموکرات درخواست هرگونه مدرکی مرتبط با تعاملات اپستین با مقامات خارجی را مطرح کرده است. راسکین همچنین از وزارت دادگستری خواسته است که پاسخ کتبی ارائه دهد مبنی بر اینکه آیا تاکنون تحقیقی درباره این انجام شده است که آیا اپستین به عنوان یک عامل خارجی عمل کرده است یا خیر.

او در نامه خود نوشت: «با وجود چنین تماس‌های شخصی و حرفه‌ای گسترده و مستندی با مقامات دولت‌های خارجی، اپستین هرگز به عنوان یک عامل خارجی ثبت نشده بود.»

جنجال بر سر پنهان‌کاری اسناد اپستین توسط دولت ترامپ

جفری اپستین سال‌ها یکی از بحث‌برانگیزترین چهره‌های دنیای قدرت و ثروت در آمریکا بود. او در سال ۲۰۱۹ در زندان خودکشتی کرد-مرگی که بسیاری آن را مشکوک می‌دانند. پس از مرگش، سال‌ها شایعه وجود داشت که اپستین یک «لیست مشتریان» از چهره‌های قدرتمند سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داشته که از خدمات غیرقانونی او استفاده می‌کردند. این شایعات هرگز از بین نرفت و به یکی از بزرگ‌ترین تئوری‌های توطئه در فضای سیاسی آمریکا تبدیل شد.

دونالد ترامپ نیز از جمله کسانی بود که در گذشته با اپستین رابطه داشت. عکس‌ها و مدارک نشان می‌دهد که این دو در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ در محافل اجتماعی با یکدیگر در تماس بودند، هرچند ترامپ همواره این رابطه را بی‌اهمیت جلوه داده است.

سال‌ها پیش از بازگشت ترامپ به قدرت، بسیاری از چهره‌های مشهور جریان ماگا ادعا می‌کردند که دولت آمریکا اطلاعات مهمی درباره اپستین را پنهان کرده است. در میان این افراد، نام‌هایی مانند تاکر کارلسون، چارلی کرک، کش پاتل و دن بونجینو دیده می‌شد.

بسیاری از هواداران ترامپ باور داشتند که پس از بازگشت او به کاخ سفید، اسناد محرمانه اپستین منتشر خواهد شد و نام افراد قدرتمندی که در جرایم احتمالی او نقش داشته‌اند آشکار می‌شود. اما پس از روی کار آمدن دولت ترامپ، وزارت دادگستری و اف بی آی بررسی گسترده‌ای انجام دادند و در نهایت اعلام کردند که هیچ «فهرست مخفی مشتریان» پیدا نشده است. این نتیجه دقیقاً برخلاف انتظارات بخشی از پایگاه رأی ترامپ بود و احساس فریب‌خوردگی ایجاد کرد.

دولت در واقع نگران مطالبی بود که ممکن بود درباره خود ترامپ در اسناد وجود داشته باشد. مقام‌های وزارت دادگستری پس از بررسی میلیون‌ها صفحه اعلام کردند که مدرکی دال بر مشارکت ترامپ در جرایم اپستین پیدا نکرده‌اند. با این حال، نام ترامپ بارها در اسناد مختلف ذکر شده بود، زیرا او در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ با اپستین معاشرت اجتماعی داشت.

نگرانی دولت این نبود که جرم اثبات شود، بلکه این بود که حتی اتهامات یا شایعات بی‌اساس نیز در صورت انتشار گسترده می‌توانند ماه‌ها به موضوع رسانه‌ها تبدیل شوند. پس از انتشار میلیون‌ها صفحه سند نام بسیاری از افراد مشهور، سیاستمداران و شخصیت‌های ثروتمند دیده شد. اشاره‌های فراوانی به ترامپ وجود داشت اما دولت تأکید کرد که هیچ مدرکی دال بر مشارکت او در جرایم اپستین پیدا نشده است.

در ابتدای تابستان ۲۰۲۵ ترامپ از نظر افکار عمومی در اوج قدرت به نظر می‌رسید، چون به زعم خود حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران را انجام داده بود، سیاست‌های مهاجرتی خود را پیش برده بود و لوایح مهمی را از کنگره عبور داده بود. در همان زمان، پشت پرده، بحران اپستین در حال فلج کردن دولت بود.  

برخی منتقدان ترامپ و بعضی کاربران شبکه‌های اجتماعی معتقدند که تشدید درگیری با ایران توجه رسانه‌ها را از پرونده اپستین منحرف کرد. بحران اپستین فقط درباره خود اپستین نبود؛ بلکه درباره اعتماد سیاسی بود. سال‌ها به هواداران گفته شده بود که حقیقت بزرگی پنهان شده و با روی کار آمدن دولت ترامپ آشکار خواهد شد. وقتی این وعده‌ها عملی نشد، بخشی از همان حامیان علیه دولت موضع گرفتند.