
" الکس فیشمن " تحلیلگر نظامی صهیونیستی به عملیات نظامی سعودی موسوم به " طوفان کوبنده " علیه گروه " حوثی ها " در یمن و پیامدهای راهبردی آن بر امنیت اسرائیل پرداخت.
به گزارشافکارنیوز؛ وی در مقاله ای تحت عنوان " زمان یمن فرارسیده است " در روزنامه یدیعوت آحارونوت، نوشت: «جنگ علیه حوثی ها در یمن به نفع اسرائیل است و این جنگ برای آن یک فرصت برای دستیابی به دستاوردهای راهبردی حیاتی در زمینه امنیتی ایجاد می کند.»
وی تاکید کرد: «اسرائیل و کشورهای میانه رو عربی از جمله عربستان سعودی در یک مسیر قرار دارند».
فیشمن تصریح کرد که سرویس امنیتی در اسرائیل قبل از حملات سعودی علیه یمن به کشتی های تجاری صهیونیستی قبل هشدار داده بود که با ساحل یمنی به عنوان ساحل یک کشور خصمانه برخورد کنند.
سیطره حوثی ها بر بندر دریایی مرکزی یمن در دریای سرخ(بندر جدیده) بر مسیرهای قایقرانی و سطح آمادگی و گارد کشتی های اسرائیلی که تنگه بابالمندب عبور می کنند و وارد دریای سرخ می شوند، تاثیر خواهد گذاشت.
برای صهیونیست ها، تسلط شورشیان در یمن بر صنعا و گسترش نفوذ آنان در استان های یمنی یعنی فروپاشی رژیم تابع عربستان سعودی و ایالات متحده و برپایی رژیم جدید تابع ایران که دشمن سرسخت اسرائیل است. به نظر می رسد که فیشمن در این مقاله اشاره می کند که سیطره ایران بر تنگه باب المندب به نفع اسرائیل نیست.
کارشناس صهیونیستی عنوان کرد که اسرائیل هیچ نقشی در نبرد جاری در یمن ایفا نخواهد کرد و فقط تحولات آن پیگیری خواهد کرد. این رژیم آرزو می کند عربستان سعودی پیروزی سریع و فراگیر محقق کنند و اوضاع را به مرحله سابق بازگردد و ایرانی ها از دریای سرخ اخراج شوند.
تحلیلگر نظامی صهیونیست گفت که بمب ایرانی در تنگه باب المندب ممتد به کانال سوئز یکی از مهمترین نکات راهبردی در جهان فعال می شود و در عین حال، کشورهای غرب و در راس آن ایالات متحده ساکت می مانند و فقط هماهنگ می کنند ".
به نوشته فیشمن، اسرائیل در صورت سیطره حوثی ها بر یمن ازاین امر می ترسد که ایران موشک ها ساحل به دریا بر سواحل یمن نصب کند و مسیر حیاتی اسرائیل از خاورمیانه را در معرض خطر قرار دهد.
وی خاطرنشان ساخت که تسلط طرفداران ایران بر یمن به تقویت محور رادیکالی که اسرائیل را تهدید می کند، منجر خواهد شد. در چنین اوضاع، یمن یک نکته مناسب تر جهت قاچاق سلاح از ایران به گروه های وابسته به ایران در سینا و نوار غزه ایجاد خواهد کرد.
به عقیده وی: «تعداد نیروهایی که عربستان و ائتلاف با هماهنگی با ایالات متحده برای انجام این حملات بسیج کردند نشان می دهد که برای یک گام نظامی محدود برنامه ریزی نمی کنند بلکه حملات نظامی گسترده انجام خواهند داد.»
تحلیلگر صهیونیستی حملات " طوفان کوبنده " را فصل دیگر از درگیری مستمر میان محور رادیکال و محور پراگماتیست و بین شیعه و اهل سنت را دانست؛ رژیم جدید عربستان سعودی تهدیدات داخل و خارج را درک می کند.
وی تشریح کرد که سازمان داعش از محبوبیت گسترده ای در میان جامعه سعودی برخوردار است و این امر ثبات رژیم را تهدید می کند، اما تهدیدات خارجی در تلاش ایران جهت سیطره بر یمن و بحرین و در جنوب شرق عربستان سعودی از طریق گروه های شیعه نهفته است.
فیشمن گفت: «تشکیل یک ائتلاف سنی برای مقابله با تهدیدات ایران وظیفه اصلی رژیم عربستان سعودی است و برای این منظور جهت برپایی اتحاد سنی از مصر و حتی ترکیه سعی کرد. رژیم سعودی توقع نداشت که حوثی ها بر یمن سیطره یابند. به این ترتیب، درگیری نظامی یک امر ضروری را دانست. علاوه بر این عربستان ها به خوبی درک کردند که کشورهای غرب تمایل ندارند در این تحولات به طور مستقیم دخالت کنند.»
وی افزود: سعودی ها به این نتیجه رسیدند که جهت حفظ منافع کشورشان باید فقط به خود تکیه کنند.