به گزارش افکار نیوز به نقل از کیهان،مجيد محمدي با اشاره به اينكه برخي عالمان علوم اجتماعي، سياستمداران و روزنامه نگاران براي افول آمريكا دلايلي را ذكر مي كنند، در وبسايت بي بي سي نوشت: مي گويند دو جنگ عراق و افغانستان نيروي نظامي ايالات متحده را رو به افول برده است. درست نيست. ايالات متحده قدرت اجراي عمليات نظامي در هر نقطه عالم را دارد. نيروهاي نظامي اين كشور در حدود سه چهارم كشورهاي دنيا حضور دارند.

هزینه ای که صرف ارتش آمریکا می شود در هیچ کشور دیگری صورت نمی گیرد و از حیثآموزش نیروی انسانی و تجهیزات ارتش ایالات متحده رتبه اول را در دنیا دارد. در سال ۲۰۱۱، ایالات متحده با ۷۱۰ میلیارد دلار بیشترین میزان را به مخارج نظامی اختصاص داده است.


وی البته به دلایل کاملا روشن متعرض این نکته نشده که مسئله مورد تاکید تحلیل گران مدعی افول قدرت نظامی آمریکا، «حجم هزینه ای صرف ارتش آمریکا می شود» یا «میزان گستردگی نیروهای نظامی آمریکا در جهان» نیست بلکه شاخصا «شکست و افول قدرت آمریکا» می باشد که در افغانستان و عراق خود را نشان داد.


به عنوان مثال جنگ افغانستان با ۱۱ سال قدمت، فاقد دورنمای روشن برای آمریکاست و تلفات آمریکا در دو سال میلادی اخیر در افغانستان جزو سالهای رکودشکن بوده است، همچنان که در عراق نیز دولت حاکم، به عنوان دوست و متحد ایران، اسباب آزار دولتمردان آمریکایی را فراهم کرده و بی آن که آمریکایی ها بتوانند معارضه موثری با این دولت بکنند.

همکار رادیو فردا و عضو متواری حلقه کیان که پیش از این به صراحت اعلام کرده از همکاری با سرویس های جاسوسی خارجی و دریافت پول از آنها استقبال می کند، در ادامه با بیان اینکه «اندازه اقتصاد آمریکا دو برابر اقتصاد چین است» مدعی رونق اقتصادی ایالات متحده شد.

این در حالی است که در هیچ ارزیابی اقتصادی تخصصی، حجیم بودن اقتصاد یک کشور ملاک قدرت و رشد اقتصادی آن کشور ارزیابی نمی شود. ضمن اینکه دولت آمریکا با ۱۶ هزار میلیارد دلار بدهی، رکورددار بدهکارترین دولت دنیاست. طبیعتا این حجیم بودن! - به لحاظ بدهکاری - را نمی توان پای قدرت اقتصادی آمریکا نوشت مگر اینکه نویسنده اصطلاحا نوکر شاه باشد و نه بادمجان!

خاطر نشان می شود رژیم آمریکا طی یک دهه اخیر بیشترین ضربات استراتژیک را در خاورمیانه - عراق، لبنان، مصر و افغانستان - دریافت کرده است.