پیام معنادار مقام عالیرتبه امنیتی ایران به چین

«علی‌اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه اجلاس امنیتی بریکس که در کشور برزیل برگزار شد، با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین دیدار و گفت‌وگو کرد.

‎نماینده رهبر انقلاب در این دیدار تاکید کرد: ایران در مذاکرات غیر مستقیم با امریکا، اصول و مواضع روشنی دارد و همواره متحدان راهبردی خود را در جریان این مذاکرات قرار می‌دهد.

‎وی پکن را شریک مهم سیاسی و اقتصادی تهران خواند و تصریح کرد: بنا داریم روابط راهبردی خود با این کشور را ارتقا دهیم.

احمدیان به اشاره به شرایط حاکم بر روابط بین‌الملل، گفت: همکاری‌های تهران-پکن، می‌تواند یکجانبه گرایی عرصه بین‌الملل را به چالش بکشد و تضمین‌کننده منافع بلندمدت ملت‌ها نیز باشد.

احمدیان: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

تاکید پکن بر حمایت از مواضع اصولی ایران در منطقه و مذاکرات

در این دیدار «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین تاکید کرد: پکن همواره از مواضع اصولی ایران در منطقه و مذاکرات حمایت می‌کند و آماده است روابط اقتصادی خود با تهران را بیش از پیش گسترش دهد.

‎وزیر امور خارجه چین، کشورش را شریک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران دانست و بر حق ایران در استفاده از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرد.

وی افزود: بر اساس سند جامع همکاری‌های راهبردی فی مابین، چین تعاملات با ایران را تقویت خواهد کرد و تلاش می‌کنیم که سفر آتی رئیس‌جمهور ایران به‌ چین، سفری ویژه در توسعه روابط دو کشور باشد.

در پایان این دیدار، ‎دو طرف بر ادامه‌ رایزنی‌ها در مسائل دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع هسته‌ای تأکید کردند.

گزارش وب‌سایت وزارت خارجه چین از دیدار احمدیان با وانگ یی

وانگ یی، عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست چین و وزیر امور خارجه این کشور در حاشیه اجلاس بریکس در «برازیلیا» با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران علی‌اکبر احمدیان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش فارس، طبق گزارش وب‌سایت وزارت خارجه چین، وی در این دیدار با تأکید بر موضع اصولی چین، تصریح کرد که پکن از حاکمیت، امنیت و کرامت ملی ایران حمایت می‌کند و مخالف هرگونه مداخله نیروهای خارجی در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است.

وانگ یی در این دیدار تصریح کرد که روابط میان چین و ایران با هدایت راهبردی سران دو کشور توانسته‌اند بر چالش‌ها و موانع موجود فائق آیند و روندی مثبت و رو به رشد را حفظ کنند.

وی با یادآوری دیدار موفقیت‌آمیز سال گذشته رئیس‌جمهور چین شی جین‌پینگ با شهید سیدابراهیم رئیسی گفت که این دیدار مسیر مشخصی برای توسعه روابط دوجانبه ترسیم کرده است.

وزیر خارجه چین همچنین با تأکید بر عزم کشورش برای تقویت ارتباطات در سطوح مختلف با ایران، خواستار افزایش هماهنگی و رایزنی میان دو کشور برای دفاع از منافع مشروع طرفین شد.

وی افزود «چین و ایران باید با تکیه بر چندجانبه‌گرایی، از اصول اساسی حاکم بر روابط بین‌الملل حفاظت کنند و در جهت ایجاد یک مشارکت راهبردی جامع و مقاوم‌تر میان دو کشور گام بردارند».

وانگ یی خواستار اجرای کامل «برنامه همکاری جامع» میان ایران و چین شد و گفت«این برنامه می‌تواند زمینه‌ساز دستیابی به دستاوردهای جدید و غنی‌تر شدن مناسبات دوجانبه باشد.»

بر اساس این گزارش، در ادامه این دیدار، علی‌اکبر احمدیان نیز با تأکید بر وجود اعتماد سیاسی عمیق میان تهران و پکن، گفت «تعمیق روابط راهبردی جامع با چین به یک اجماع میان تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است».

وی بر تمایل کشورمان برای افزایش سطح تعاملات در سطوح عالی و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، علمی‌ـ‌فناوری و زیرساختی تأکید کرد.

طبق این گزارش، احمدیان با اشاره به همسویی دیدگاه‌های دو کشور در موضوعات بین‌المللی و چندجانبه، از حمایت‌های چین در مجامع جهانی و نقش این کشور در بهبود روابط ایران و عربستان سعودی قدردانی کرد.

وی افزود «ایران آماده است با همکاری نزدیک با چین در برابر مداخلات خارجی، اعمال تعرفه‌های ناعادلانه و تحریم‌های یک‌جانبه ایستادگی کند و از نظم بین‌المللی عادلانه و مبتنی بر برابری دفاع نماید.»

مسئله برنامه هسته‌ای ایران نیز از دیگر محورهای گفت‌وگو میان دو طرف بود. احمدیان بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه قصدی برای توسعه سلاح هسته‌ای ندارد و خواهان گفت‌وگو و مذاکره با طرف‌های ذی‌ربط در چارچوب احترام متقابل و برابری است.

در پاسخ، وانگ یی گفت که چین به تعهد ایران درخصوص عدم توسعه سلاح هسته‌ای توجه دارد و از حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای حمایت می‌کند.

وی تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی را ستود و از ادامه گفت‌وگوهای ایران با سایر طرف‌ها استقبال کرد.

وزیر خارجه چین همچنین بر اهمیت همکاری میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد و از این روند پشتیبانی کامل به عمل آورد.