احتمال دیدار جنجالی در اوضاع وخیم

نماینده تجاری ایالات متحده گفت به‌رغم وخامت روابط تجاری، احتمالا روسای جمهور آمریکا و چین با یکدیگر دیدار کنند.

«جیمیسون گریر» نماینده تجاری آمریکا شامگاه یکشنبه در مصاحبه‌ای بیان کرد: «چین فرصت حل مناقشه تجاری فعلی با ما را دارد و به‌رغم وخامت روابط تجاری، احتمالا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین با یکدیگر دیدار کنند.»

گریر در گفت‌وگو با رسانه خبری «فاکس نیوز» گفت: «ایالات متحده پس از گزارش‌های مربوط به تعرفه‌های جدید، پیشنهاد تماس تلفنی با چین را داد، اما پکن آن را به تعویق انداخت. ما به محض اینکه از طریق منابع عمومی مطلع شدیم، با چینی‌ها تماس تلفنی برقرار کردیم و آنها این کار را به تعویق انداختند.»

او ادعا کرد: «چین با محدودیت‌های تجاری جدید از همه محدودیت‌ها فراتر رفته و با عواقب این اقدام خود مواجه خواهد شد. همچنین، چین رسما ما را از تصمیم خود برای اعمال محدودیت‌های صادراتی مطلع نکرد و کاخ سفید از منابع آزاد از آن مطلع شد.»

روز جمعه دونالد ترامپ با اشاره به آنچه «موضع تجاری تهاجمی» چین خواند، اعلام کرد که ایالات متحده از اول نوامبر یا زودتر، ۱۰۰ درصد تعرفه بر کالاهای چینی وضع خواهد کرد که فراتر از سطح تعرفه فعلی چین است.

وزارت بازرگانی چین هم در بیانیه‌ای در واکنش به این اظهارات ترامپ اعلام کرد: «چین از آمریکا می‌خواهد که هر چه سریع‌تر اشتباهات خود را اصلاح کند.»