وعده های مهم روحانی در سال 92 چه بود؟

به گزارش افکارنیوز، در 3.5 سال گذشته مردان دولت یازدهم نشان دادند نتوانسته اند از پس بسیاری از مشکلات برآیند و برخی از وعده های رییس جمهور و وزرا همچنان بی نتیجه بوده و آب از آب تکان نخورده است.

روحانی در بحبوحه تبلیغات انتخاباتی خود وعده های مهمی را به مردم داد که به شرح برخی از آنها می پردازیم:

****

«برنامه مدون من علاوه بر راه حل های [بلندمدت] برای رفع این مشکلات؛ راه حل های کوتاه مدت یک ماه و ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات ومعضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی پیش بینی شده است که ما می توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم.» (حضور در برنامه تلوزیونی . مقابل با دوربین، ۷ خرداد ۱۳۹۲)

****

«در صورت انتخاب به سمت ریاست جمهوری، دستمزد کارگران را طبق قانون به اندازه‌‌ تورم افزایش خواهم داد. دستمزد کارگران باید طبق قانون کار به اندازه‌ای که تورم وجود دارد، افزایش پیدا کند. در صورت انتخاب به سمت ریاست جمهوری، در دولت آینده حداقل حقوق کارگران مطابق با نرخ تورم افزایش پیدا خواهد کرد.» (گفتگو با خبرگزاری ایلنا در رشت، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲)

****

«ما برای اشتغال یک برنامه جدی خواهیم داشت و من جدی ترین برنامه اقتصادی ام در ماههای اول حل معضل اشتغال است و مخصوصا برای آنهایی که تحصیل کرده دانشگاهها هستند و وقتی این مشکل حل شد خود به خود ما می توانیم دانشجویان تحصیلکرده خارج از کشور را هم به داخل کشور جذب کنیم و استفاده بکنیم.» (گفتگو با ایرانیان خارج از کشور در شبکه جام جم؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۲)

****

«دولت تدبیر از هرگونه تهمت و تخریب پرهیز خواهد کرد. این دولت حتی به آن هایی که هشت سال به ماها تهمت زدند، مقابله به مثل نخواهد کرد.» (سخنرانی در جمع مردم بجنورد، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲)

****

«دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کند که اصلاً به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیازی نداشته باشند.» (برنامه گفتگوی ویژه خبری، ۶ خرداد ۱۳۹۲)

****

«کارگران کارخانه های ما بیکار بودند اما برای کارخانه های چین اشتغال ایجاد کردیم و به دولت سازندگی و اصلاحات ایراد گرفتیم و تهمت زدیم.» (سخنرانی در ورزشگاه شهید شیرودی، ۱۸ خرداد ۱۳۹۲)

****

«اگر می خواهید ریال ایرانی به جای اول خود برگردد، اگر می خواهید گذرنامه ایرانی به احترام خود برگردد، پای صندوق آراء بشتابید.» (سخنرانی در ورزشگاه شهید شیرودی، ۱۸ خرداد ۱۳۹۲)

****

«سانتریفیوژها باید بچرخد و زندگی مردم نیز باید بچرخد؛ باید یادمان باشد کشور توسعه می خواهد؛ ما برای بمب که هسته ای نمی خواهیم، به دنبال توسعه ایم و اگر دنبال توسعه هستیم باید درست رفتار کنیم و این بسیار تدبیر می خواهد.» (برنامه تلوزیونی رویکردها و برنامه ها، شبکه چهار سیما، ۱۶ خرداد ۱۳۹۲)

****

«پهنای باند اینترنت در شأن ایرانیان نیست. دنیای امروز دنیای ارتباطات است اما متاسفانه در کشور عده‌ای در دنیای قرن نوزدهم سیر می‌کنند.» (سخنرانی بعد از اعلام نتایج انتخابات – ۲۶ خرداد ۹۲)

****

«مطمئن هستم اگر تمام مدیران لایق برای اداره کشور فرا خوانده شوند و دست همکاری توأم با تواضع به طرف اساتید و نخبگان دراز کنیم، کشور از تمام مشکلات نجات پیدا می‌کند ... با تشکیل دولت تدبیر و راستگویان، دولت شایسته‌سالاری را در کشور حاکم کرده و اخلاق محمدی(ص) را به کشور بر می‌گردانیم.» (سخنرانی در جمع مردم گیلان، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲)

****

«ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﺭﺳﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﻣﻘﺪﺍﺭﻯ ﺁﺯﺍﺩﻯ ﻋﻤﻞ ﺩﻫﻴﻢ؛ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﻨﮕﺮﻳﺪ ﺭﺳﺎﻧﻪ ﻫﺎﻯ ﻣﺎ چه وضعی دارند.» (برنامه مناظره - ۱۶ خرداد ۱۳۹۲)

****

«دﺭ ﺩﻭﻟﺖ ﻣﻦ ﺁﺯﺍﺩﻯ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻯ ﻭﺍﻗﻌﻰ ﻭﺟﻮﺩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺷﺖ.» (سخنرانی - ۲۰ خرداد ۹۲)

****

«بگذاریم تشکل های سینمایی آزاد باشند، ممیزی را به خودشان واگذار کنیم ... ﺯﻳﺒﺎﺗﺮﻳﻦ ﺭﺍﻩ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﻴﺎﻥ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﺍﺭﺗﻘﺎء ﺁﻥ ﺳﻴﻨﻤﺎﺳﺖ ﺑﮕﺬﺍﺭﻳﻢ ﺗﺸﻜﻞ ﻫﺎﻯ ﺳﻴﻨﻤﺎﻳﻰ ﺁﺯﺍﺩ ﺑﺎﺷﻨﺪ.» (ﺷﺒﻜﻪ ﺳﻪ، ۲۲ ﺧﺮﺩﺍﺩ ۹۲)

****

«من اتوبوسی مدیران را تغییر نمی دهم حالا اگر کسی اتوبوسی و بدون بلیط آمده، موضوع دیگری است.» (نشست خبری با خبرنگاران - ۲۸ خرداد ۹۲)

****

ریییس جمهور بارها نیز گفت: « برای بیماران صعب العلاج و درمان بیماری های خاص کارت هوشمند طراحی خواهد شد. ما در دولت آینده اقتصاد را نجات خواهیم داد و اخلاق را احیا کرده و برای دانشجویان محیطی امن و آزاد مهیا خواهیم کرد.»

در نخستین روزهای تشکیل دولت یازدهم، رییس دولت و وزرا و مسوولان بارها از وضعیت نامناسب کشور در زمینه های مختلف به دلیل بی تدبیری و ... دولت دهم گلایه کرده و تمام تقصیرها از کند بودن روند پیشرفت اقتصادی، افزایش تورم، کوچک تر شدن سفره خانوار و ... را گردن دولت های نهم و دهم انداخته و در مواجهه با سووال های گوناگون با فرار رو به جلو سعی کردند از زیر بار مسوولیت خود شانه خالی کنند.

همان طور که ذکر شد اکنون کمتر از 8 ماه به پایان عمر دولت یازدهم زمان باقی است، زمانی که رییس جمهور و مردان دولت باید پاسخ دهند آیا در این 3.5 سال توانسته اند بخشی از وعده های خود را عملی کنند؟ آیا وضعیت اقتصادی مردم با وجود برداشته شدن تحریم ها و از کار افتادن سانترفیوژها بهتر شده است؟

البته مردم خود بهترین قاضی برای قضاوت عملکرد دولت هستند و می توانند با بررسی وضعیت زندگی خود و چگونگی رونق صنعت و تولید به این نتیجه برسند که روحانی و دولتش موفق بوده اند یا خیر؟

هرچند بررسی های نه چندان دقیق نشان می دهد بسیاری از دولتمردان به رهنمودهای مقام معظم رهبری در سخنرانی ۱۴ خرداد سال ۹۲ و در ایام انتخابات مبنی بر ؛ «من به نامزدهای گوناگون عرض می کنم، جوری حرف بزنید که اگر در خرداد سال آینده نوار امروز شما را جلوی خودتان گذاشتند یا پخش کردند، شرمنده نشوید؛ جوری وعده بدهید که اگر چنانچه آن وعده را بعداً به رخ شما کشیدند، مجبور نباشید تقصیر را گردن این و آن بگذارید که نگذاشتند، نشد. کاری را که می توانید انجام دهید، وعده بدهید» ؛ توجه جدی نکرده و این سخنان مهم و گرانبها را آویزه گوش خود نکرده و سرلوحه امور قرار نداده اند.