آشفتگی اروپا با شوک اورانیومی ایران

اخبار سیاسی- بهروز کمالوندی دیروز نشستی رسانه ای برگزار کرد در مجتمع آب سنگین خنداب اراک برگزار کرد و باز هم تاکید مهلت 60 روزه به اروپایی ها اعلام شد و با صراحت درباره تصمیمات اخیر شورای عالی امنیت ملی گفت که تولید اورانیوم 67/3 درصد افزایش یافته است. و به مدت 10 روز (6 تیر) از سقف ۳۰۰ کیلو اورانیوم عبور خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

ایران ۶ تیر از سقف ۳۰۰کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده عبور می‌کند

به گزارش افکارنیوز، سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: منتظر تصمیم مقامات کشور برای گام دوم هستیم، البته فرصت برای اروپایی‌ها وجود دارد. ایران دیگر برای دیدن عمل آنها صبر نخواهد کرد. کمالوندی تاکید کرد: ذخایر ایران با شتاب بیشتری روند افزایشی خواهد داشت؛ اگر برای آنها [اروپایی‌ها] حفظ برجام مهم است، باید تلاش کنند.
همین شوک کافی بود تا اروپایی ها را از خواب بیدار کند و در اولین واکنش غربی ها به تکاپو برای موضع گیری بیفتند.
بیانیه نویسی غربی ها آغاز شد و در تمام سخنانشان بر این تاکید کردند که ایران به تعهدات خود در سال 1394 و توافق برجام پایبند بماند و این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده که سهمش از این توافق تقریبا هیچ بوده است.
سخنگوی نخست‌وزیر انگلیس در موضع گیری خود گفته گفته ایران دست از پایبندی به برجام بردارد، لندن تمام گزینه‌های موجود برای خود را بررسی خواهد کرد.
تهدید انگلیسی ها در حالی عنوان شد که بیش از این نیز متحدشان یعنی آمریکا به شکل کامل از برجام خارج شد و تهدیدات فراوانی نیز علیه ملت ایران انجام داد که نشان از طبلی توخالی داشت و حالا انگلیسی ها سکاندار تهدیدات اروپایی ها شده اند.
سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا در این باره گفت: ما نگرانی خود را درباره کم شدن تبعیت ایران از برجام به روشنی نشان داده‌ایم.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم با صدور بیانیه‌ای درباره کاهش یا توقف اجرای تعهدات برجامی، گفت: «ما از ایران می‌خواهیم که تعهداتش ذیل برجام را به‌صورت کامل اجرا کند».
فرانسوی ها اما روایت دیگری دارند، فرانسوی هایی که نقش پلیس بد را در قضیه برجام ایفا کرده و شای بیشترین سود تجاری را نیز برده باشند در اظهارات وزیر اقتصاد و دارایی این کشور لحن متفاوت است. وی مدعی شده که امریکا برای آنکه مانع تجارت اروپا با ایران شود، اروپایی‌ها را سخت تحت فشار قرار داده است.
وی می‌گوید: فشار‌های امریکا بر مسئولان سیاسی، اداری و همه کسانی که در پروژه اینستکس فعالیت می‌نمایند بسیار زیاد است. ما از دو طرف تحت فشار هستیم. نخست از طرف امریکایی‌ها که می‌خواهند اساساً چنین پروژه‌ای پیروز نشود و دوم از جانب ایرانی‌ها که دائماً تهدید به خروج از توافق هسته‌ای برجام می‌نمایند و این کار می‌تواند سطح مبادلات تجاری را بیش از این کاهش دهد.
وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه این را هم گفته که اینستکس نه به خاطر ایران، بلکه برای حاکمیت و استقلال کل اروپا راه‌اندازی شده و ضروری است.
این مقام فرانسوی بیان داشت: ما می‌خواهیم در روابط تجاری خود با دنیا مختار و مستقل باشیم و بدون هیچ اربابی آزادانه تصمیم بگیریم که با چه کشور‌هایی تجارت کنیم یا نکنیم.
همین موضوع نشان دهنده اختلافات میان فرانسه و آمریکا در قضیه مقابله با ایران است، به نظر می رسد فرانسوی ها می خواهند بازی خود را انجام دهند و آمریکایی ها زیر بار سیاست های این کشور نرفته و جنگی مخفی میان این دو کشور شکل گرفته است.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و سرمدرار مخالفین ایران در بیانیه خود ضمن درخواست از جامعه جهانی برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد که تل‌آویو هرگز اجازه نخواهد داد تهران به سلاح اتمی دست یابد.
در این بیانیه آمده است که امروز ایران تهدید کرد که اورانیوم را بیشتر از محدودیت‌های توافق هسته‌ای غنی‌سازی خواهد کرد. این ما را شگفت‌زده نکرد... اسرائیل اجازه نمی‌دهد که ایران سلاح اتمی بسازد.
نتانیاهو اظهار داشت: در زمانی که (ایران) به تهدیداتش جامه عمل پوشانده و توافق هسته‌ای را نقض می‌کند، جامعه بین‌المللی باید فوراً تحریم‌هایی را که قبلاً لغو کرده بود، مجددا اعمال کند.» این در حالی است که تا عصر روز گذشته، ریاض واکنشی به خبر تصمیم عبور ایران از سقف اورانیومی نشان نداده است.
باید منتظر ماند و دید اقدام اخیر ایران و فرصتی که به اروپایی ها داده شده چه نتیجه ای در بر خواهد داشت.