«تومان» فیلمی درباره جاه طلبی/ چالش بزرگ بازیگران جوان در چرخه اکران آنلاین

 براساس اعلام سعید سعدی تهیه کننده با سابقه سینما، فیلم سینمایی « تومان » تمامی تلاش خود را برای اکران در سال جاری انجام خواهد داد، وی با اشاره به احتمال فراوان اکران این فیلم به صورت آنلاین از اکران آثار سینمایی در این مدیوم تازه استقبال کرده است. 

اخبار فرهنگ و هنر - اکران فیلم سینمایی تومان به عنوان یکی از آثار تجربی دوره گذشته جشنواره فیلم فجر در چرخه آنلاین اتفاق خوبی برای این عرصه محسوب می‌شود اما با توجه گروه بازیگران جوان این فیلم باید دید که این جوانان که به گفته اکثریت منتقدین بازی قابل ستایشی ارائه داده‌اند در اکران آنلاین هم همچون اکران در سالن‌های سینما دیده می شوند یا خیر.

شاید تنها اشکال عمده این فیلم را باید در زمان طولانی فیلم دانست، اتفاقی که شاید بعد از تدوین برای اکران عموم اتفاق بهتری باشد، البته مرتضی فرشباف زمان فیلم را استاندارد می داند اما بدون شک این فیلم با این زمانبندی و با توجه به موقعیت خود در گیشه موفقیت چندانی را تجربه نخواهد کرد. 

«تومان» ساخته جدید مرتضی فرشباف کارگردان جوان سینما در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و توانست با استقبال اهالی رسانه و منتقدین روبرو شود. داستان این فیلم دربارهٔ فردی است که از راه قمار اسب و فوتبال تلاش می‌کند یک شبه طبقه اجتماعی خود را تغییر دهد. سعید سعدی و سعید ملکان تهیه کنندگی این فیلم را به صورت مشترک بر عهده داشته اند.

میرسعید مولویان، مجتبی پیرزاده، پردیس احمدیه ، ایمان صیاد برهانی و حامد نجابت بازیگرانی هستند که در فیلم سینمایی تومان به ایفای نقش پرداخته اند.

فیلم تومان اثری درباره جاه طلبی جوانان برای پیمودن راه صد ساله در یک شب است، اثر در اقلیم ترکمن رخ داده و بسته به همان اقلیم روایتی متفاوت از شهری را نشان می دهد که همه چیز در آن بر پایه شرط بندی می گذرد.

مرتضی فرشباف به خوبی در این فیلم توانسته جاه طلبی جوانی را با کمک میرسعید مولویان بازیگر نقش اول فیلم به نمایش بگذارد، روایت فیلمنامه در چهار فصل یکسال از زندگی وی را نشان می دهد، روایتی که به فراز و فرودهای فراوان زندگی وی می پردازد. 

این جوان با بازی تحسین برانگیز میرسعید مولویان برای منافع شخصی همه چیز خود را از دست می دهد اما همچنان بر پایه طمع خود به کارهایش ادامه می دهد، ریتم تند فیلم در اکثریت مواقع برای مخاطب هیجان کورس اسب دوانی را به همراه دارد. ریتم تندی که هرچند گاها به دلیل طولانی بودن اثر آزار دهنده می شود. 

شاید تنها اشکال عمده این فیلم را باید در زمان طولانی فیلم دانست، اتفاقی که شاید بعد از تدوین برای اکران عموم اتفاق بهتری باشد، البته مرتضی فرشباف زمان فیلم را استاندارد می داند اما بدون شک این فیلم با این زمانبندی و با توجه به موقعیت خود در گیشه موفقیت چندانی را تجربه نخواهد کرد. 

اما فارغ از مسائل کیفی بزرگترین پیروزی فیلم تومان در استفاده از بازیگران جوان تئاتری است، بازیگرانی که با تمام انرژی در اثر ظاهر شده و همه گونه در راه نقش ایثار می کنند، انتخاب و جرات مرتضی فرشباف و تهیه کننده اثر مهمترین نیاز امروز سینمای ایران است، ریسکی که شاید در گام اول کمی خطرناک باشد اما در ادامه بدون شک سینمای ایران را از یکنواختی و تکراری شدن بازیگران رها می کند. 

فیلم سینمایی تومان تجربه تازه ای در سینمای ایران محسوب می شود، تجربه ای که اگر در رده سینمای هنر و تجربه اکران شود می تواند به موفقیت آثاری همچون ماهی و گربه و پرویز دست پیدا کند، حال باید دید در نسخه اکران عمومی این اثر تا چه حد نسبت به فیلم جشنواره تغییر می کند.