افکار گروه مذهبی:

درآیات فراوان درباره ارتباط با فاسقان دستورهایی آمده است، مانند: تحقیق درباره گزارش گنهکاران: ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اگر فاسقی برای شما خبری(مهم) آورد، درباره آن تحقیق کنید(سوره حجران، آیه۶).

نپذیرفتن گواهی گنناهکاران: هرگز شهادتشان را درمورد امری نپذیرید(سوره نور، آیه۴).

دوری از آنان: چنان که حضرت موسی کلیم(ع) جدایی از فاسقان را از خدا درخواست کرد وگفت: پس میان ما و این مردم تمرد پیشه داوری کن و ما را در انجام فرمان خود یاری رسان(سوره مایده، آیه۲۵).

امام باقر(ع) می فرماید: پدرم علی بن الحسین(ع) به من فرمود: پسرم! از پنج نفر برحذر باش و با آن‌ها گفت و‌گو وهمراهی نکن. گفتم پدر جان آنان چه کسانی‌اند؟ فرمود: برحذر باش از مصاحبت با دروغگو که او همانند سراب دور را برای تو نزدیک و نزدیک را برای تو دور می‌کند و بپرهیز از مصاحبت با فاسق، زیرا او تو را به لقمه‌ای یا کمتر از آن می‌فروشد و بر حذر باش از همراهی با بخیل که تو را در نیازمندترین حالت به مال او، خوار و زبون می‌کند و بپرهیز از مصاحبت با احمق که تلاش او برای سودرسانی به تو، زیان ‌آور است و بپرهیز ازهمراهی با قاطع رحم که در کتاب الهی مورد لعن است.(کافی، ج۲، ص۶۴۱).

مدارا با گناهکاران: رسول گرامی(ص) فرمود: مدارا با مردم نیمی از ایمان است و نرمش با آن‌ها نیمی از زندگی است. امام صادق(ع) پس ازنقل کلام پیامبر(ص) فرمود: با گناهکاران در ظاهر معاشرت داشته باشید و با آن‌ها درگیر نشوید که به شما ستم می‌کنند(کافی، ج۲، ص۱۱۷).

امیرمومنان(ع) در وصیت خود به امام حسن(ع) فرمود: با فاسق برای(حفظ) دینت مدارا کن و در قلبت از وی بیزار و با رفتارت از او برکنار باش تا همانند او نباشی(الامالی، طوسی، ص۸).

پیامد گرامی داشت گناهکاران
امیرمومنان(ع) به نقل از پیامبر(ص)فرمود: هرگاه فاسقی بر مردم آقایی کند و زعیم قوم خوارترین آنان باشد و مرد گناهکار گرامی داشته شود پس باید منتظر بلا بود(تحف العقول، ص۳۶).