جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در تبریز شروع شد

نخستین جشنواره به میزبانی استان مازندران و با مشارکت استان های گیلان، گلستان و قزوین از ۳۰ تیر تا ۱ مردادماه در رامسر برگزار شده است.

دومین جشنواره با مشارکت استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل به عنوان استان های منطقه دو از 13 تا 15 مرداد ماه به مدت سه روز برگزار می شود.

این جشنواره در دو بخش اصلی عرضه و مسابقه برگزار می شود و داوری در مرحله مسابقه توسط داوران مطرح کشور انجام خواهد شد و در هر بخش از هر استان 3 برگزیده برای حضور در جشنواره تهران انتخاب خواهند شد.

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور و دبیر جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری شامگاه چهارشنبه در آئین گشایش این جشنواره با تاکید بر حفظ نمادهای هویتی تاکید کرد و گفت: غذا از جاذبه های ویژه گردشگری دنیاست و به عنوان جاذبه ای لذیذ افراد زیادی را جذب می کند .

محسن رنجبر با اشاره به اینکه غذا نخستین خاطره بسیاری از گردشگران و یکی از دلایل سفرهای مجدد به یک منطقه است ، اظهارکرد: بر اساس یک پژوهش انجام شده 86 درصد گردشگران امریکایی و اروپایی یکی از دلایل سفرهای خود را غذا عنوان کرده اند.

وی با اشاره به اینکه در ایران اسلامی با پیشینه غنی تمدنی و تاریخی و تنوع اقلیمی ، قومی و فرهنگی 2 هزار و 500 نوع غذا شناسایی شده است ، گفت: با برگزاری این جشنواره درصدد معرفی این توانمندی هستیم .

رنجبر با تاکید بر ظرفیت سازی برای شکوفایی توانمندی های محلی اظهارکرد: این اتفاق موجب توزیع ثروت در جوامع محلی می شود.

وی برندسازی غذاهای ایرانی در صنعت گردشگری جهان، احیای غذاهای بومی و سنتی مناطق مختلف کشور و تبدیل غذاهای بومی به یکی از جاذبه های محلی را از اهداف این جشنواره عنوان کرد و از رتبه بندی رستوران ها بر اساس قراردادن غذای محلی در منوی خود خبرداد .

رنجبر با اشاره به اینکه رویکرد اصلی این جشنواره فرهنگی است ، گفت: به همین منظور صنایع دستی مرتبط با تهیه و طبخ غذا نیز در کنار جشنواره به نمایش گذاشته می شود.

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی هم در آئین گشایش این جشنواره با بیان اینکه غذا یک جاذبه ملموس فرهنگی و یکی از نشانه های سبک زندگی فرهنگ مردم هر منطقه و یک زبان مشترک بین انسان هاست ، اظهارکرد: انسان ها به واسطه غذا احساسات خوب و عواطف مهامان نوازان خود را به میهمانانشان منتقل می کنند .

مرتضی آبدار با بیان اینکه امروزه صرف غذا در رستوران ها و غذاخوری ها به یکی از فعالیت های گردشگران تبدیل شده است ، گفت: این مهم فرصتی برای جامعه میزبان است تا با غذاها جاذبه ای خاطره انگیز را در کام گردشگران ایجاد کند .

وی با اشارره به اینکه بسیاری از غذاهای محلی در حال فراموشی هستند ، گفت: سازمان میراث فرهنگی با برگزاری این جشنواره در راستای سیاست های کلان کشور و تحقق بیست میلیون گردشگر در افق 1404 تلاش می کند .

رئیس دانشگاه تبریز هم در این آئین با بیان اینکه مصادره مشاهیر و دستاوردهای فرهنگی ما توسط سایر کشورها ناشی از ضعف پاسداری ما از فرهنگ اصیل ایرانی است ، اظهار کرد : الگوسازی نکردن در زمینه غذاهای محلی موجب فراموش شدن هنرهای اصیل می شود .

پورمحمدی با بیان اینکه انسان ها با زنده نگه داشتن فرهنگ زندگی ، زنده هستند، گفت: برگزاری این جشنواره گامی مثبت در مسیر احیای فرهنگ ایرانی است .

بر اساس این گزارش ، سومین جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در شهر کرمانشاه از 3 تا 5 شهریورماه با همراهی استان های همدان، کرمانشان، کردستان و ایلام برگزار می شود.

مشهد از 24 تا 26 شهریورماه محل برگزاری جشنواره چهارم است که استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و همچنین سمنان در آن حضور دارند.

شهر اصفهان از 28 تا 3 مهرماه میزبان پنجمین جشنواره سفره ایرانی است که با حضور استان های البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان برگزار می شود.

ششمین جشنواره سفره ایرانی نیز در شهر یزد از 19 تا 21 آبان ماه با مشارکت استان های یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان برگزار می شود .

هفتمین جشنواره در شهر شیراز برگزار می شود که استان های فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان در آن شرکت دارند و جشنواره هشتم هم به میزبانی بوشهر با حضور استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج فارس از 8 تا 10 دی ماه برگزار می شود.