ممنوعیت انجام سی تی اسکن بدون تجویز دکتر

پزشک فوق تخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این خبر گفت: اطلاعات ارائه شده ناشی از سی تی اسکن ریه فقط مربوط به همان روز، ساعت و لحظه است و فرد مبتلا در خصوص درگیری ریه در روزهای دیگر هیچ اطلاعی دریافت نخواهد کرد.

دکتر بیوک مرادخانی نسبت به نگرانی در خصوص درگیری و آسیب ریه که با درصدهای مختلف اعلام می شود، هشدار و توضیح داد: اگر فردی درصد آسیب ریوی اعلام شده بالایی دارد، دلیل بر مشکلات زیاد و اگر فردی درصد پایین تری داشته باشد دلیل بر مشکلات کم نیست .

وی با بیان این که میزان اشباع اکسیژن فرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اظهار داشت: فردی ممکن است با ابتلا به بیماری کووید 19 و درگیری ریه اشباع اکسیژن خوبی داشته باشد ، اما به طور کلی تا حدودی بین درگیری ریه و افت اشباع اکسیژن ارتباط وجود دارد اما همیشگی و دایمی نیست.

این عضو هیات علمی دانشگاه سنجش میزان اکسیژن فرد مبتلا را ضروری دانست و عنوان کرد: سی تی اسکن به دلیل آن که اشعه خیلی بالایی دارد، انجام آن به ویژه با فاصله زمانی بسیار کم توصیه نمی شود .

دکتر مرادخانی اضافه کرد: افرادی که در تماس با فرد دارای بیماری کووید 19مثبت بودند و یا PCR آن ها مثبت گزارش شده نیاز به انجام سی تی اسکن ندارند.

وی خاطرنشان کرد: بررسی میزان اشباع اکسیژن به طور سریال و روزانه برای افراد دارای بیماری زمینه ای، برونشیت و آسم ، سابقه عمل جراحی و یا افرادی که علایم خطر دارند و یا بدون بیماری زمینه ای پیشرفت در بیماری کووید آن ها مشاهده شده ، توصیه می شود.