آخرین وضعیت آثار و اماکن تاریخی خیابان لاله‌زار

سید احمد علوی در یکصد و چهل و هفتمین جلسه شورای  شهر تهران در نطق پیش از دستور خود  اظهار کرد: دوشنبه هفته گذشته در بازدیدهای تاریخی، از بخشی از بافت تاریخی منطقه ۱۲ بازدید کردیم که گزارش آن ارائه می شود.

رئیس کمیته گردشگری شورا با تأکید بر اینکه شهرداری تهران مکلف به صدور مجوز مرمت مجموعه های تاریخی بوده است، یادآور شد: خیابان لاله زار تنها یک راسته از منطقه ۱۲ و قلب تهران است و با این وجود حجم بالایی از فضای تاریخی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به وجود ۵۹ اثر تاریخی اعم از سینما ، مسجد، مراکز تجاری قدیمی و دیگر مجموعه‌ها در این بافت، خاطرنشان کرد: شهرداری مالک بناهای تاریخی این منطقه است که در ادوار مختلف برای حفظ هویت تملک شده اما روی زمین مانده است.

علوی به بازدید از خانه علاء الدوله حاکم تهران اشاره کرد و افزود: سالانه میلیاردها تومان هزینه به این خانه اختصاص پیدا می کند اما هیچ اتفاقی برای آن نیفتاده است؛ اگر ما این ملک را نخریده بودیم تبدیل به پاساژ شده بود اما امروز نیز اتفاقی برای آن نیفتاده است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه این ملک در زمان آقای قالیباف تملک شد و از همان زمان روی زمین مانده و هیچ اقدامی برای آن صورت نگرفته است، تصریح کرد: با بودجه ای که پیش بینی شده، امسال منطقه تنها در راستای رفع خطر ملک اقدام خواهد کرد.

وی با بیان اینکه قرار بود از باغ موجود در این زمین به عنوان فضای سبز استفاده شود که اتفاقی در این زمینه نیفتاد، گفت: مجموعه تئاتر دهقان نیز از جمله اماکنی است که در اختیار شهرداری نیست و وضعیت مناسبی ندارد.

علوی تأکید کرد: مجموعه تئاتر نصر در مجاورت گراند هتل توسط سازمان زیباسازی آماده شده اما آنچه اهمیت دارد این است که مرمت صورت گرفته متناسب با کاربری آن باشد؛ این مجموعه برای تبدیل شدن به موزه در سال ۹۶ به سازمان زیباسازی واگذار شده است.

رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه گراند هتل از قدیمی ترین هتل های ایران است، یادآور شد: این هتل به مرکز تجاری فروش وسایل الکترونیکی تبدیل شده و فروشندگان، فضای این مجموعه را تغییر داده اند که نحوه برخورد با هویت شهر را نشان می دهد و جای تأسف دارد، هرچند تمام اقدامات به شهرداری بازنمی گردد.

وی با اعلام اینکه خانه باغ اتحادیه در سال ۹۴ به قیمت ۲۸ میلیارد تومان از سوی سازمان زیباسازی خریداری شد، خاطرنشان کرد: از سال ۹۴ تا امروز این سرمایه شهرداری در اختیار مردم برای استفاده قرار نگرفته و در نوروز امسال، تنها فضای سبز در اختیار مردم قرار گرفت؛ حیف از این سرمایه های شهر که خریداری شده و به خدمت در نیامده است.

علوی با بیان اینکه اگر بتوانیم در مرمت آثار تاریخی از بخش خصوصی کمک بگیریم وضعیت بهتری را شاهد خواهیم بود، یادآور شد: تعدادی از سینماهای خیابان لاله زار متروکه شده اند که در اختیار بخش خصوصی هستند و باید برای این اماکن چاره اندیشی شود.

وی افزود: تعدادی دستورالعمل و لایحه وجود دارد که اهالی به آن درگیر هستند و از جمله می توان به دستورالعمل طراحی نما و برنامه راهبری منظر شهری اشاره کرد که اجرای این موارد می تواند به رفع بخشی از مشکلات کمک کند.

آخرین وضعیت آثار و اماکن تاریخی خیابان لاله‌زار