اختلاف سنی زیاد عامل طلاق شد!

به گزارش افکارنیوزبه نقل از ایسنا، این زن جوان در دادگاه خانواده حضور یافت و درخواست جدایی از شوهرش را به قاضی دادگاه ارائه داد. وی که ۲۱ سال سن داشت، خطاب به قاضی گفت: دو سال قبل در یک میهمانی با همسرم آشنا شدم و بعد از مدت کوتاهی آشنایی، تصمیم گرفتیم ازدواج کنیم، البته زمانی که تصمیم به ازدواج گرفتیم، خانواده من به شدت مخالفت کردند و دلیل مخالفت آنها نیز تفاوت سنی زیاد ما بود.

وی با بیان اینکه از شوهرم ۱۵ سال کوچک‌ترم، ادامه داد: شوهرم ۳۶ سال سن دارد و همین موضوع مشکلات زیادی را برای زندگی ما به وجود آورده است، زیرا شوهرم بعد از ازدواج من را بچه خطاب می‌کند و حتی گاهی به صراحت می‌گوید تو همسرم نیستی، بلکه بچه‌ای هستی که باید او را تربیت و بزرگ کنم.

این زن جوان در حالی که به آرامی گریه می‌کرد، افزود: شوهرم الان مرا «بچه» خطاب می‌کند در حالی که قبل از ازدواج، سن کم من اصلا برایش اهمیتی نداشت.

وی تصریح کرد: رفتارهای شوهرم مانند پیرمردها است، من نیز دیگر نمی‌توان او را تحمل کنم، زیرا او خانه‌نشین و گوشه‌گیر است، حتی در میهمانی‌های خانوادگی شرکت نمی‌کند و زمانی که از او می‌خواهم در میهمانی حضور داشته باشد، می‌گوید حوصله این نوع میهمانی‌ها را ندارد و ترجیح می‌دهد در خانه باشد.

این زن جوان ۲۱ ساله بیان کرد: گاهی احساس می‌کنم با یک مجسمه ازدواج کرده‌ام و از اینکه حرف خانواده‌ام را گوش نداده‌ام، به شدت احساس پشیمانی می‌کنم.

وی گفت: اختلاف سنی زیاد بین من و شوهرم باعثشده است که یکدیگر را درک نکنیم و ما هرچه زودتر باید از یکدیگر جدا شویم. همچنین مهریه‌ام که ۵۰۰ سکه بهار آزادی است را در ازای حکم طلاق می‌بخشم.

به گزارش ایسنا، قاضی دادگاه بعد از شنیدن اظهارات زن جوان به دلیل عدم حضور مرد در دادگاه حکمی مبنی بر طلاق صادر نکرد و رسیدگی به پرونده را به جلسه‌ای در آینده موکول کرد.



مجید ابهری پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در این راستا به خبرنگار ایسنا گفت: ازدواج به عنوان یک پیوند عاطفی بین زن و مرد باید شرایط خاص خود را ایجاد کند. یکی از این ضوابط، اختلاف سنی بین زن و شوهر است.

وی ادامه داد: از نگاه آسیب‌شناسی خانواده، اختلاف سنی مورد قبول بین زن و شوهر ۴ تا ۱۰ سال است. البته مواردی نیز بوده که اختلاف سنی از این حد بالاتر است اما تفاهم و علاقه باعثدوام زندگی شده است. در حالی که وجود اختلاف سنی زیاد در زندگی زناشویی وقتی که زن به بلوغ فکری و اجتماعی نرسیده است، باعثبروز مشکلات مختلف رفتاری می‌شود. همچنین ازدواج به بلوغ جسمی، فکری، اجتماعی و اقتصادی بستگی دارد و مهم‌ترین عامل به تفاهم رسیدن زن و شوهر به بلوغ فکری و اجتماعی رسیدن آنهاست.

این پژوهشگر اجتماعی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عامل اختلاف در زندگی زناشویی عدم تفاهم فکری بین زن و شوهر است، بدین معنی که مرد با داشتن سنی بزرگتر از زن، توقع دارد همسر جوان او مانند او فکر کند و مسائل را مطابق سلیقه آن ارزیابی کنند که این خود یک تصور ذهنی غلط و دور از واقعیتی است. بنابراین تفاوت سنی در صورتی که مرد با واقعیت‌های فکری و منطقی آشنا نباشد، عامل مهمی برای بروز اختلافات بین آنها خواهد شد.

وی با بیان اینکه بهتر است در وقت ازدواج ارزیابیهای فکری، فرهنگی و عقلی بین زوجین انجام گیرد، تصریح کرد: اگر این ارزیابیها صورت نگیرد، تفاوت سنی ۱۰ تا ۱۵ سال چندان زیاد نیست که بتواند بین زن و شوهر اختلاف ایجاد کند مگر آنکه مرد نخواهد واقعیتهای فکری زن را بپذیرد و یا اینکه زن نتواند خود را به الگوهای فرهنگی و فکری مرد نزدیک کند.