بیماران کلیوی از گرفتن روزه خودداری کنند

به گزارش افکارنیوز، " ناصرالدین کریمی " با تاکید بر اینکه بیماران دیالیزی و پیوندی به دلیل نیاز بدنشان به مایعات، از گرفتن روزه در ماه مبارک رمضان خودداری کرده تا دچار هزینه‌ها و مرارت‌های ناشی از روزه گرفتن نشوند، افزود: افرادی که دارای کلیه‌های سنگ‌ساز هستند، باید هر دو ساعت یک‌بار، به میزان یک لیوان آب مصرف کنند و روزه گرفتن این افراد مغایر با تغذیه مناسب است.

وی، فقر غذایی و فرهنگی را از عوامل مهم بروز بیماری‌های کلیوی دانست تصریح کرد: عدم آگاهی از عفونت‌های ادراری، فشارخون به دنبال بیماری‌های دیگر، عوارض دارویی، دیابت و سنگ‌ها نیز در به وجود آمدن بیماری‌های کلیوی موثرند، لذا خودداری از خوردن برخی از غذاها می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های کلیوی، مفید واقع شود، از این رو استفاده از نمک، فست‌فودها، غذاهای پرچرب و خوردن گوشت و احشای داخلی حیوانات و شیرینی‌ها به میزان زیاد، بیماری‌های کلیوی را تسریع می‌بخشد و نوشیدن مایعات و خوردن میوه‌ها به میزان لازم، سلامتی کلیه‌ها را به همراه دارد.

کریمی در ادامه، بیماران کلیوی را مستعد عفونت‌های مجدد دانست و تاکید کرد: به هم خوردن اوره، تغییرات فشارخون و افزایش وزن در کمین بیماران کلیوی است. از طرفی، آگاه‌سازی افراد در پیشگیری از بیماری‌های کلیوی لازم است، به همین خاطر اطلاع‌رسانی به موقع باید در دستور کار مراکز بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم‌پزشکی، انجمن حمایت از بیماران کلیوی، بهزیستی، صدا و سیما، جراید و رسانه‌های عمومی قرار گیرد.

این متخصص با یادآوری اینکه رعایت مسایل ایمنی در مورد حجامت بیماران کلیوی، مهم است، خاطرنشان کرد: خونگیری از رگ، روش مناسبی برای حجامت بیماران کلیوی که نیاز به حجامت دارند، میباشد.