تعیین ریاست جدید برای آمبودزمان

به گزارشافکارنیوز،جلسه هیات مدیره سیزدهمین اجلاس آمبودزمان آسیایی امروز با حضور میهمانان خارجی و قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شد.

" سراج " در ابتدای سخنانش ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان خارجی گفت: به نمایندگی از قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران به تک تک نمایندگان شرکت‌کننده در این اجلاس خیرمقدم و خوشامد عرض کرده و امیدواریم اوقات و خاطرات خوبی را داشته باشند.

در ادامه " خبره " دبیر سیزدهمین اجلاسآمبودزمانبه نمایندگی از قاضی سراج تصریح کرد: ‌ ما ناگزیر هستیم رئیس جدید را برای هیات جدید انتخاب کنیم چرا که در اجلاس ژاپن مقرر شده بود تا اجلاس بعدی که در تهران است رئیس آمبودزمان به نحو ضمنی از کشور تایلند باشد.

وی ادامه داد: بنده با ایده‌های نمایندگان شرکت‌کننده در این اجلاس موافقم و این پیشنهاد مبنی بر اینکه ما باید اساسنامه را اصلاح کنیم حرف کاملا درستی است چرا که چنانچه ما با مشکلی مواجه شویم می‌توانیم منابع را برطرف کنیم.

خبره گفت: نتیجه‌ای که دراین جلسه می‌خواهم اعلام کنم این است که ما باید رئیس آبوجزمان را که باید پست خالی را پر کند مشخص کنیم و همینطور اصلاح اساسنامه نیز جزء برنامه‌های ما است.

دبیر سیزدهمین اجلاس آمبودزمان اظهار داشت: ریاست تایلند با تصمیم مجمع در آمبودزمان باقی خواهد ماند و اعضای آمبودزمان و هیات مدیره تغییری نخواهند کرد.

وی تصریح کرد: در بند ۲ و ۹ ماده ۷ اساسنامه آمبودزمان آمده که اعضای هیات مدیره برای چهار سال توسط مجمع انتخاب شده‌اند بنابراین هنوز دوسال دیگر از ماموریت ما باقی مانده است و به این مهم در قسمت اخیر بند ۹ اشاره شده است.

خبره گفت: در صورتی که رئیس و یا نایب‌رئیس‌ آمبودزمان غیبت طولانی نداشته و به هر دلیلی نتواند به وظایف خود عمل کند برای مدت باقیمانده هیات مدیره می‌تواند از بین اعضای خود یک عضو را به عنوان رئیس و عضو دیگر را به عنوان نایب رئیس به مجمع پیشنهاد کند و به تایید مجمع، رئیس و نایب‌رئیس به وظایف خود عمل خواهند کرد.

رئیس موقت آمبودزمان ضمن ابراز خوشحالی از حضور در ایران اظهار داشت: ما اینجا آمده‌ایم تا هدف‌ها و سیاست‌ها، برنامه‌ها و تجربه‌های گذشته خود را با هم در میان بگذاریم و امیدواریم این اجلاس و نشست به دلیل انتقال تجربیات گذشته‌مان به یکدیگر به ارائه روش‌های مطلوب برای آمبودزمان در سطح جهان دست یابیم.

گفتني است؛ در اين جلسه محورها و عقيدههاي نمايندگان كشورهاي آسيايي كه در اين اجلاس حضور داشتند، مورد بررسي قرار گرفت و محورهاي اصلي اين اجلاس ترويج اخلاق ديني و معنويتگستري به مثابه اثربخش آمبودزماني، الزامات و بايستههاي آمبودزمان حرفهاي و كارآمد، شيوههاي همافزايي منطقهاي و بينالمللي و آمبودزماني و تقويت مسئوليتهاي آمبودزماني در اجتماع از محورهاي اصلي اجلاس است.