دو عامل فعال کننده تبخال

به گزارش افکارنیوز، مهناز صاحب‌جمعی در پاسخ به پرسش شهروندان در مشاوره سلامت در مورد بیماری تبخال اظهار داشت: تبخال یک بیماری ویروسی است که از طریق پوست یا مخاط وارد بدن می‌شود.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: تبخال در اکثر موارد یک بیماری ویروسی مشابه سرماخوردگی است اما هرچند باری که ایجاد می‌شود خفیف‌تر از دفعه اول خواهد بود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تبخال به صورت تاول‌های خیلی کوچک بر روی پوست لب ظاهر می‌شود که چند روز اول همراه با درد و سوزش است که بعد از این تاول‌ها می‌ترکند و سطح زخم شده به تدریج خشک شده و می‌ریزد.

صاحب‌جمعی ادامه داد: اصولاً تبخال از خود اثری بر جای نمی‌گذارد مگر اینکه دستکاری شده باشد یا فرد، زخم آن را خونی کرده باشد که در آن صورت مختصری از جای آن بر روی پوست باقی می‌ماند.

رئیس انجمن بیماری‌های دهان گفت: تبخال ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد؛ در افراد معمولی خود به خود بهبود پیدا می‌کند و نیاز به درمان ندارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در افرادی که سابقه تکرار تبخال دارند درمان می‌تواند باعثخفیف‌تر شدن تبخال شود.

وی افزود: این افراد باید به محض احساس سوزش در روی لب از پماد‌های ضدویروس استفاده کنند چرا که این پماد مانع از ظاهر شدن ضایعات شده و حداقل باعثمی‌شود که شدت، اندازه و مدت تبخال کاهش پیدا کند.

صاحب‌جمعی علت ابتلا به تبخال را همان ویروسی دانست که برای بار اول وارد بدن شده است و ادامه داد: این ویروس در بدن باقی می‌ماند و هنگامی که بدن فرد در معرض استرس، آفتاب یا تحریکات موضعی قرار گرفت این ویروس فعال شده و دوباره ضایعه ایجاد می‌شود.

شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۱۱۶۶۷ یا ایمیل moshaversalamat@farsna.netخبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند.