به گزارش افکارنیوز، اولین شب جمعه رجب ۱۴۳۵ که ماه باران رحمت الهی است، فرا رسید؛ شبی که پیامبر رحمت و مغفرت حضرت محمد مصطفی(ص) درباره آن می‌فرماید: «از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» می‌نامند. مقداری که از شب گذشت، هیچ فرشته‌ای در آسمان‌ها و زمین نمی‌ماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع می‌شوند و برای بندگان دعا می کنند.»

کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان می‌باشند. بنابر معنای اول «لیله الرغائب» شبی است که میل و توجه به عبادت و بندگی در آن بسیار است و بندگان خدا در این شب گرایش زیادی به رفتن به در خانه خدا و ارتباط و انس با او دارند. بر پایهٔ معنای دوم «لیله الرغائب» شبی است که در آن عطاء و بخشش خدا بسیار است و بندگان خداوند با رو آوردن به بارگاه خدا و خشوع در برابر بزرگی خدا، شایستهٔ دریافت انعام و عطا و بخشش بی کرانهٔ خدا می‌شوند.

رسول خدا(ص) خواندن نمازی دوازده رکعتی را بین نماز مغرب و عشا در این شب توصیه کرده که بسیار فضیلت دارد و به گفته پیامبر کسی که این نماز را بخواند، خدای متعال در شب اول قبر ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با زبان فصیح به سویش می فرستد. در هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.

وقتی دوازده رکعت به پایان رسید، هفتاد بار ذکر " اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله " گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر " سبوح قدوس رب الملائکة والروح " گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر " رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم " گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر " سبوح قدوس رب الملائکة والروح " گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.

لیلهالرغائب جزو آیینهای مشترک میان مسلمانان در چنین شبی، آرزوهایشان را با معبودشان در میان میگذارند. شما در این شب چه آرزویی برای خود و دیگران میکنید؟