آخرین وضعیت پرونده غنچه قوامی و اسیدپاشی

به گزارش افکارنیوز، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود که در نمایشگاه مطبوعات تهران برگزار شد، در پاسخ به سوالی پیرامون نتایج جلسه شورای عالی فضای مجازی گفت: اکنون دادستان کل کشور عضو حقوقی این شورا است و من دیگر عضویتی در آن ندارم پس سوال را باید از ایشان بپرسید.

وی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پرونده محمود احمدی‌نژاد گفت: اطلاع جدیدی بیش از آنچه قبلاً گفته‌ام در خصوص این پرونده ندارم.

در ادامه این نشست خبرنگاری خطاب به اژه‌ای گفت: در جلسه رسیدگی به رأی اعتماد فرد معرفی شده برای وزارت علوم و همچنین جلسه استیضاح وزیر قبلی موضوعاتی از سوی نمایندگان مبنی بر دست داشتن برخی افراد در خصوص جریانات مخل دانشگاهی مطرح شد، سوال من این است که آیا این دو نفر یا نفرات دیگری در این خصوص در قوه قضاییه پرونده‌ای دارند یا خیر؟

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال گفت: در خصوص این دو نفر که اشاره کردید پرونده‌ای وجود ندارد اما در موضوعات دیگر و در زمان‌های مختلف که حتی مربوط به زمان فعل هم نمی‌شود مواردی بوده که به آن رسیدگی شده و احکامی نیز صادر شده است.

وی در مورد دیدگاه خود پیرامون عملکرد رسانه‌های کشور در موضوع اسیدپاشی گفت: اعتقاد کلی ما این است که رسانه باید در جهت تعالی و رشد جامعه حرکت کند اما لازمه این حرکت امانت‌دار بودن رسانه است.

اژه‌ای تاکید کرد: رسانه باید مسائل را همانگونه که هست منتقل کند و اگر بی انصافی شود و خلاف بگویند به خودشان نیز ضربه وارد می‌شود و اعتماد جامعه به این رسانه‌ها از بین می‌رود.

معاون اول قوه قضاییه افزود: اگر در هر موضوعی که رسانه مطرح می‌کند انحرافی نباشد و در جهت رشد آگاهی مردم باشد و انعکاس واقعیت جامعه صورت گیرد باید از عملکرد رسانه دفاع کرد اما در موضوع اسیدپاشی برخی از رسانه‌های داخلی از روی غفلت یا غیره رسانه‌های خارجی و معاند را همراهی کرده‌اند.

وی تاکید کرد: البته شاید این همراهی از روی غفلت و کم توجهی بوده نه از روی تعمد.

وی در مورد آخرین وضعیت پرونده غنچه قوامی گفت: در خصوص این پرونده ختم رسیدگی اعلام نشده و حکمی نیز صادر نشده است.

وی ادامه داد: درخصوص یکی از مواردی که ایشان به آن متهم شده بود قرار منع تعقیب صادر شده بود که با اعتراض صورت گرفته این قرار لغو شد و بنابراین به پرونده وی درخصوص این جرم باید دوباره رسیدگی می‌شد.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: جرم وی مرتبط با همان پرونده‌ای است که در حال بررسی بود و موضوع جدیدی نیست.

محسنی اژه‌ای در مورد طولانی شدن دادرسی برخی پرونده‌ها گفت: ما هم از این موضوع خوشحال نیستیم و برای رفع آن ۳-۴ اقدام مهم انجام داده‌ایم.

اژه‌ای ادامه داد: اول اینکه تلاش می‌کنیم تا جرم‌زدایی صورت گیرد و این نگاه همه چیز را جرم پنداریم باید اصلاح شود.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: بسیاری از دستگاه‌های نظارتی اگر در زیرمجموعه خود نظارت کافی داشته باشند جرمی اتفاق نمی‌افتد و همینطور اگر شوراهای حل اختلاف و مردم در جهت صلح و سازش اقدام کنند پرونده‌های ما کمتر و وضعیت بهتر می‌شود.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه با کمبود قاضی روبرو است، ادامه داد: با این هجم کار قضایی هنوز نیاز به کار بیشتر داریم البته دولت و مجلس به ما در این خصوص کمک کردن ولی باید بیشتر باشد.

وی از تمایل رئیس قوه قضاییه برای کاهش زمان رسیدگی پروندهها خبر داد و گفت: وقتی که معاون اول شدم گزارشی در خصوص روند رسیدگی به پروندهها و تجدید نظرها تهیه کردهام که در آن به صورت کامل مشکلات تمام استانها به تفکیک دیده شده بود که رئیس قوه قضاییه از این موضوع استقبال کردند و ما نیز پیشنهاداتی برای کاهش زمان رسیدگی به پروندهها دادیم. همین امروز نیز ایشان دستور داد که این موضوع باید حل شود.