به گزارش ایرنا،دكتر رضا آرمين اظهار كرد: هواي آلوده حاوي انواع مواد كارسينوژن(سرطانزا) است و استرسهاي روحي- رواني هم مقاومت بدن را در برابر عوامل بيماريزا كاهش ميدهد، از اينرو از اين ۲ به عنوان عوامل سرطانزا ياد ميشود.
به گفته ‌وی، با کاهش مقاومت بدن براثر استرس بدن قادر به از بین بردن سلول‌های سرطانی نیست.
وی از عوامل محیطی، ژنتیک و مصرف برخی غذاها به عنوان سایر عوامل سرطان‌زا نام برد و افزود: به عنوان مثال نوشیدن چای داغ و جویدن ماده‌ای موسوم به ' ناس ' افزایش موارد سرطان‌های دستگاه گوارش و مری را در خطه‌ای از شمال کشور نظیر استان گلستان و گنبدکاووس را رقم زده است.
دکتر آرمین با بیان اینکه بااین وجود هنوز علت اصلی بروز سرطان ناشناخته است گفت: در کشور ژاپن سرطان معده، در آمریکا سرطان کولون و در زنان ایرانی سرطان پستان و کولون شایع است که خود گویای تاثیر فاکتور محیطی در بروز سرطان‌هاست.
وی استعمال مواد دخانی، مصرف الکل، چاقی و پرخوری را از دیگر علل بروز سرطان برشمرد و افزود: بی‌اشتهایی، کم‌خونی، کاهش وزن ناگهانی از علائم و نشانه‌های بروز سرطان است و در بسیاری از کشورها برای تشخیص زودهنگام و درمان موثر سرطان کولون آزمایش مدفوع از نظر وجود خون مخفی از پس از ۴۵ سالگی انجام می‌دهند.
عضو کمیته علمی ششمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی کشور به زنان توصیه کرد تا با خودآزمایی بالینی((Self Examinationو شناسایی توده‌های سرطانی در پستان با مراجعه زودهنگام به پزشک درمان را در مراحل اولیه بیماری دریافت کنند.
دكتر آرمين يادآور شد: در ششمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي كه با عنوان 'مديريت عود و عوارض سرطانهاي شايع پس از درمان در ايران ۱۱ تا ۱۳ آبان ۹۰ در مركز همايشهاي بينالمللي رازي برگزار ميشود نحوه مديريت عود و عوارض سرطانهاي دستگاه گوارش به عنوان يكي از شايعترين سرطانهاي ايران بررسي ميشود و شركت در اين كنگره براي عموم آزاد است.