واکنش وزارت بهداشت به سخنان نایب رئیس مجلس

 با توجه به انتشار مطلبی از قول مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات داروی یک دلاری در ترکیه با قیمت ۱۰ دلار، اعلام کرد: هیچگونه واردات دارویی مستقیماً توسط وزارت بهداشت صورت نمی گیرد و واردات دارو توسط شرکتهای دارویی خصوصی و یا عمومی که وابستگی به وزارت بهداشت ندارند انجام می شود.

در ادامه این توضیحات اضافه شده است: بدنبال اجرای طرح تحول سلامت، قیمت ارزی داروها و تجهیزات پزشکی وارداتی در دوسال اخیر به طور میانگین حداقل ۲۵درصد کاهش یافته است و اساساً به همین دلیل و همچنین با اجرای سایر سیاست های کنترلی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو میزان واردات دارو در سالهای ۹۳ و ۹۴ نسبت به سالهای ۹۱ و ۹۲ سیر کاهشی داشته است به نحوی که علیرغم رفع بحران کمبود دارو در کشور، عملاً ۳۰۰ میلیون دلار ارزبری واردات دارو کاهش داشته است و از طرف دیگر سهم ارزشی داروهای تولید داخل از کل بازار دارویی در سال ۹۴ به حدود۷۰درصد افزایش یافته است. این در حالی است که این میزان در سال ۹۱ حدوداً ۶۰درصد بوده است. از نظر کمی نیز در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد داروهای مصرفی کشور، تولید داخل است.

 بنابراین گزارش، روابط عمومی سازمان غذا و دارو همچنین آورده است: ممکن است در گذشته واردات برخی از داروها با قیمت های بالاتر از قیمت همان دارو در ترکیه صورت گرفته باشد که ربطی به این دولت ندارد. یکی از معیارهای قیمت گذاری داروهای وارداتی در حال حاضر مقایسه قیمت ارزی آن با قیمت همان دارو درکشورهای مرجع است که ترکیه هم یکی از آن کشورها است.

این جوابیه تاکید کرده است: در حال حاضر قیمت داروهای وارداتی از طریق برگزاری فراخوان عمومی بین کلیه شرکتهای دارویی تعیین می‌شود و هیچ انحصاری در زمینه واردات دارو وجود ندارد و بطور کلی اجازه واردات دارو با قیمت بالاتر از قیمت دارو در کشورهای مرجع داده نمی شود. همچنین بد نیست اشاره شود که حجم بازار دارویی کشور از ۵۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۱ به ۱۲۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۴ رسیده است که با در نظر گرفتن سه برابر شدن نرخ ارز و همچنین تورم سالهای اخیر، ملاحظه می‌شود که بازار دارویی کشور اساسا توسعه ای نداشته و به نرخ ثابت بدون تغییر بوده است و این خود نشان می دهد که علیرغم افزایش خدمت رسانی به مردم در چارچوب طرح تحول سلامت، هزینه های دارویی کشور به خوبی کنترل شده است.