بزرگ ترین قانون شکن اینترنتی دنیا را بشناسید+ تصاویر

«کیم اشمیتس» (Kim Schmitz) در ۲۱ام ژانویه‌ی ۱۹۷۴ در شهر کیل (Kiel) در آلمان غربی سابق به دنیا آمد. از آن‌جا که مادرش اصلیت فنلاندی داشت او شهروند آن کشور هم محسوب می‌شود و گذرنامه‌ی فنلاند را هم دارد. کیم نام خانوادگی‌اش را بعدها وقتی در هنگ‌کنگ بود به دات‌کام تغییر داد. این اسم منحصر‌به‌فرد و کمی هم عجیب به شهرتش کمک کرد؛ کیم به عنوان کارآفرین، تاجر، هکر، آواز‌خوان و اخیرا سیاست‌مدار شناخته شده است. در سال ۱۹۹۲ و با اسم هکری «کیمبل» (Kimble) که آن را از شخصیت دکتر «ریچارد کیمبل» در فیلم فراری (The Fugitive) اقتباس کرده بود، توجه رسانه‌های آلمان را به خود جلب کرد. او در مصاحبه‌های مختلف اذعان کرد که سامانه‌های امنیتی ناسا، پنتاگون و سیتی‌بانک را دور زده؛ به‌علاوه سامانه‌های صدها صرافی خصوصی متعلق به شرکت‌های آمریکایی را هک کرده و کد دسترسی هر کدام را ۲۰۰ دلار می‌فروشد. دات‌کام را در ۱۹۹۴ به جرم سوء استفاده‌ها و هک‌های متعدد دست‌گیر کردند. فقط به ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شد؛ چراکه در زمان ارتکاب جرم به سن قانونی نرسیده بود. بعدا که در هنگ‌کنگ با استفاده از آن‌چه پیش‌تر سرقت کرده بود خط ارتباطی‌ای درست کرد که در آن زمان از فروشش ۶۱٫۰۰۰ یورو سود به دست آورد.

کیم دات‌کام چطور میلیونر شد؟

در اوایل دهه‌ی اول ۲۰۰۰ میلادی و در اوج استارت‌آپ‌های اینترنتی، دات‌کام با اتکا به توانایی‌اش در یافتن حفره‌های امنیتی و نفوذ به سیستم‌های مختلف، یک شرکت امنیت سایبری به نام «دیتا پروتکت» (ٰData Protect) راه انداخت. شهرتی که کسب کرده بود به او کمک کرد با شرکت‌های بزرگی مثل لوفتانزا (Lufthansa) قرارداد ببندد و نقاط ضعف سیستم‌های آن‌ها را نشان دهد.

پولی را که از قرارداد با لوفتانزا به‌دست آورد برای ساخت «مگاکار» (Megacar) هزینه کرد. مگاکار یک خودروی لوکس بود که از طریق اینترنت کنترل می‌شد و مشتمل بود بر یک رایانه‌ی ویندوز NT با پردازنده‌ی پنتیوم ۳، یک روتر و یک صفحه نمایش ۱۷ اینچی به همراه یک دستگاه ویدیو کنفرانس چند دوربینه به ارزش ۹۰ هزار دلار.

ایده‌اش نتیجه نداد اما سر و صدای زیادی به پا کرد و همین باعث افزایش اعتبار برای دیتا پروتکت شد (مثل کاری که ایلان ماسک با شرکت‌هایش می‌کند). کمی بعد دات‌کام ۸۰ درصد سهام شرکت را به مبلغ نامعلومی به یک مجموعه‌ی آلمانی‌ای به نام TUV Rhineland فروخت. همچنین با حمایت شرکت‌های آلمانی BMP ،Monkey AG و MonkeyBank شرکت دیگری راه انداخت. بر اساس گفته‌ی وبگاه Socially Engineered نکته‌ی جالب توجه در مورد این شرکت جدید این است که هم نشانی شرکت و هم اسامی کارکنان آن با شرکت دیتا پروتکت یکی بودند؛ این در حالی است که کیم این شرکت را قبلا به TUV Rhineland واگذار کرده بود.

دات‌کام در سال ۲۰۰۱ به ارزش ۳۷۵ هزار یورو سهام شرکت Letsbuyit.com را که قبلا خودش آن را هک کرده بود خرید. او در مصاحبه‌ای با گاردین گفت: « کاملا معتقدم Letsbuyit می‌تواند مشکلات مالی‌اش را پشت سر بگذارد.» سپس در رسانه‌ها اعلام کرد قصد سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون یورویی در Letsbuyit دارد و همین باعث شد ارزش سهام این شرکت به‌شدت بالا برود. دات‌کام کمی بعد سهامش را نقد کرد و یک و نیم میلیون دلار به‌دست آورد.

در سال ۲۰۰۱ تصمیم به تبعید خودخواسته گرفت؛ اما ماجرا از این قرار بود که TUV Rhineland در مسایل مدیریتی به مشکل خوردند و دات‌کام را از مدیریت تمام شرکت‌های تابعه کنار گذاشتند؛ بعد هم قصد تصرف اموال او را کردند. سخن‌گوی TUV در مصاحبه‌ای که در ژوئن ۲۰۰۱ با وبگاه اقتصادی Handelsblatt.com کرد گفت: «هرچیزی که با محوریت آقای اشمیتس ]در آن زمان هنوز نام خانوادگی‌اش را تغییر نداده بود[ شکل گرفته، چه‌طور بگویم، یک جورهایی مشکوک است.»

مجمع هکرهای آلمانی هم علیه او موضع گرفت؛ دات‌کام در نهایت تصمیم به فرار از آلمان گرفت. آخر هم سر از تایلند در آورد ولی این کشور با آلمان قرارداد استرداد مجرم داشت و به محض ورود او را دستگیر کرد و به آلمان برگرداند. او در آلمان به اختلاس محکوم شد.

در سال ۲۰۰۳ به خاطر رفتار خوب و با پرداخت ۱۰۰ هزار یورو آزاد شد. بعد از آزادی به هنگ‌کنگ رفت، جایی که چندین شرکت در آن‌جا ثبت کرده بود؛ Trendax، Kimvestor، Monkey و دیتا پروتکت. کیم اشمیتس همزمان در سال ۲۰۰۵ نام خود و نام شرکتش دیتا پروتکت را به‌ترتیب به «کیم دات‌کام» و «مگاآپلود» (Megaupload) تغییر داد. مگاآپلود یک وبگاه میزبانی فایل‌های رایانه‌ای بود و حسابی کیم را ثروتمند کرد.

هر کسی می‌توانست در مگاآپلود حساب باز کند و هم فایل‌های قانونی خود، هم فایل‌های فیلم و موسیقی غیرقانونی (بدون اجازه از صاحب اثر) را بارگذاری کند و در اختیار افراد دیگر در فورِم‌ها و سایر وبگاه‌های اشتراک فایل قرار دهد. دات‌کام هم آن کنار با فروش تبلیغات در وبگاه پرترافیکش پول در می‌آورد. مگاآپلود در دوران اوج خود ۱۳امین وبگاه پربازدید دنیا بود.

کیم در جولای ۲۰۰۹ با مدلی به نام «مونا ورگا» ازدواج کرد و صاحب دو دختر شد. او در سال ۲۰۰۸ برای ۱۰ روز به نیوزلند سفر کرد. آن‌قدر از این کشور خوشش آمد که دوباره سال بعد، این بار دو ماه در آن‌جا ماند و در نهایت هم درخواست اقامت دایم کرد. در دسامبر ۲۰۱۰ بعد از سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیون دلاری در نیوزلند، درخواست اقامت او علی‌رغم سوء سابقه‌اش، پذیرفته شد.

دات‌کام در نیوزلند یک ویلای چند هکتاری، ۱۲ خودرو به ارزش ۳٬۲ میلیون دلار و یک بالگرد شخصی خرید. دات‌کام حسابی در نیوزلند خوش می‌گذراند؛ آواز رپ می‌خواند، هوادار هم پیدا کرده بود، بازی رایانه‌ای می‌کرد؛ در بازی Modern Warfare 3 در دنیا در میان ۱۵ میلیون نفر، اول بود. کسب‌وکارش هم بدون نیاز به صرف وقت زیاد، پول‌دارترش می‌کرد.

اما آرامش او به یک‌باره سخت به هم خورد. در ژانویه‌ی ۲۰۱۲ در همان سالی که مقام اول «مادرن وارفیر» را هم از دست داد به‌وسیله‌ی پلیس نیوزلند دستگیر شد. FBI آمریکا هم از هوا و زمین به خانه‌اش ریختند و به جرم نقض حق نشر (کپی‌رایت) اموالش را توقیف و شرکت و وبگاهش را مسدود کردند.

او به نقض حق نشر، پول‌شویی، کلاه‌برداری و فساد متهم بود و دولت آمریکا می‌خواست او را در دادگاهی محاکمه کند. او و وکلایش توانستند مراجع قضایی نیوزلند را متقاعد کنند که از تحویل او به نهادهای امنیتی آمریکا منصرف شده و روند محاکمه‌اش را در همان کشور پی بگیرند.

روند قضایی کیم دات‌کام هم‌چنان ادامه دارد هرچند از بعضی از آن‌ها تبرئه شده و اکنون در ویلای بزرگش زندگی می‌کند. کیم چند سال اخیر را به فعالیت علیه نهادهای نظارتی آمریکا مانند NSA گذرانده و با نظرات «ادوارد اسنودن» (Edward Snowden) موافق است. همچنین او از حامیان «جولیان آسانژ» (Julian Assange) و وبگاه ویکی‌لیکس است و طبق ادعای خودش در پیشبرد کارهای آن‌ها کمک می‌کند.

کیم علاوه بر این‌ها در حال حاضر یک استودیوی موسیقی دارد و در آن‌جا به ضبط کارهای خود می‌پردازد. کیم علاوه بر این چند وقتی است وارد دنیای سیاست هم شده و حزبی به نام «حزب اینترنت» (Internet Party) راه انداخته؛ جالب است بدانید در همان روز اول تاسیس بیش از ۵۰۰ نفر به عضویت این حزب در آمدند. او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (۲۰۱۶) بسیار فعال است و هر روز نظرات خود را در حساب توییترش منتشر می‌کند. هم‌چنین به‌تازگی اعلام کرد بعد از فروکش سر و صداها قصد دارد در سال ۲۰۱۷ وبگاه مگا‌آپلود را بازگشایی کند. ‌

شما کیم دات‌کام را چه طور آدمی می‌بینید؟ به نظرتان او یک نابغه‌ی محتاج توجه است یا واقعا آن‌طور که خودش می‌گوید به فکر آینده‌ی بشریت است؟ شما چقدر به حق نشر اهمیت می‌دهید؟