هفته گذشته بود که همشهری در مطلبی با تیتر«به متکدیان پول ندهید» از اجرای طرح جمع‌آوری متکدیان خبر داده و اعلام کرده بود که شهروندان به‌عنوان یکی از ارکان اصلی موفقیت در اجرای این طرح نباید به متکدیان پول بدهند

به گفته محمدباصری، معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، پشت پرده تکدیگری واقعیت‌های تلخ و آزاردهنده‌ای وجود دارد، چه آنکه برخی مشاهدات حاکی از این است که گروه‌های مافیایی تکدیگری با بکارگیری و استثمار کودکان، زنان و مردان نیازمند سعی در درآمدزایی دارند.

به گفته وی، متکدیان جمع‌آوری شده اغلب در خیابان سعادت‌آباد در منطقه 2، منطقه یک، منطقه 12و منطقه 19حضور داشته‌اند. مناطق 3و 6نیز در رده‌های بعدی قرار دارند. آنطور هم که شنیده شده سرشاخه‌های تکدیگری ماهانه بین 3تا 5میلیون از این طریق درآمد دارند و روزانه بین 20تا 30هزار تومان به افراد تحت نظر خود حقوق تکدیگری پرداخت می‌کنند.

به گفته وی از نهم تا 19مرداد‌ماه 251واحد گشت شهرداری در خیابان‌های تهران با همکاری نیروی انتظامی 700متکدی را جمع‌آوری کرده‌اند که از این تعداد 323متکدی مرد حرفه‌ای، 233متکدی مرد بی‌خانمان، 45متکدی حرفه‌ای خانم که بارها سابقه جمع‌آوری داشته‌اند و 87متکدی بی‌خانمان خانم هستند. همچنین 20متکدی خارجی باید به این جمع اضافه شوند که به وضعیت آنها هم رسیدگی شده است.

باصری با تأکید بر نحوه ساماندهی افراد جمع‌آوری شده تصریح کرد: متکدیان حرفه‌ای که حضور مکرر داشته و در این مورد سابقه دار محسوب می‌شوند به سامانسراهای لویزان و اسلامشهر منتقل شده‌اند. به گفته وی با همکاری مسئولان کمیته امداد امام قرار است متکدیانی که حرفه‌ای محسوب نمی‌شوند و نیازمند واقعی هستند به این سازمان معرفی شوند. در مورد متکدیان شهرستانی نیز صحبت‌هایی برای اخذ نیابت قضایی و ارجاع این افراد به شهرهای خود مطرح شده است. معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت کودکان متکدی گفت: برای جلوگیری از بدترشدن وضعیت این کودکان قرار است تا امکان حضور کودکان را در مراکز پرتو مناطق ٣ و ٦ در ساعات کاری کودکان فراهم آوریم.

معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی درباره مبلغ همراه متکدیان در زمان دستگیری نیز اظهار داشت: متکدیان همواره خود را در خطر برخورد قانونی می‌بینند به همین دلیل افرادی به‌عنوان حامی در کنار این افراد هستند که هر 10دقیقه پول آنها را می‌گیرند تا درصورت جمع‌آوری مبلغ چندانی در اختیار آنها نباشد. بر این اساس، معمولاً در زمان جمع‌آوری حدود 20تا 40هزار تومان در جیب این افراد است.