انتقاد شارقی از نادیده گرفته شدن سهم زنان در مدیریت شهری

ثریا شارقی، با تاکید بر رسیدن تعادل و رفع تبعیضات در حوزه زنان و خانواده، افزود: در جامعه امروز نیاز است که زنان بتوانند حضور چشمگیرتری در فرآیند تصمیم‌گیری در سطوح مختلف جامعه از جمله دستگاه‌های اجرایی داشته باشند.

وی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره ملی زنان موفق ایران در دی ماه سال جاری خاطرنشان کرد: در این میان در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، زنان با وجود حمایت های انجام شده هنوز نتوانسته اند نقش موثری در اداره امور شهری داشته باشند.

شارقی با اشاره به اینکه گسترش روزافزون شهرها و واگذاری وظایف و فعالیت های جدید به مدیریت های شهری نگاه نوین و جامع به این مقوله را می طلبد، تاکید کرد: زنان به عنوان نیمی از جمعیت می توانند به عنوان عاملی اساسی در دستیابی به شهری ایده آل درتمامی زمینه ها مطرح باشند.

مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری تهران گفت: اقدام اخیر رئیس جمهور در انتصاب معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امید را در جامعه زنان بیشتر کرده است، باور به توانمندی های زنان در رده اجرایی کشور، نویدبخش آینده خوبی برای ما خواهد بود. اگرچه بسیاری از تصمیم‌گیران و سیاست مداران به قابلیت و توان زنان جامعه در عرصه مدیریتی واقف هستند اما به دلیل حاکم بودن «نگرش جنسیتی» در سازمان‌ها و ادارات، حتی در شرایط تخصصی برابر، برتری را از آن مردان می­دانند.

شارقی در ادامه افزود: برنامه ریزی و مدیریت شهری حداقل در امور مربوط به زنان در صورتی موفق عمل خواهد کرد که در بخش های مدیریتی از توانایی ها و پتانسیل های بالای آنان استفاده شود.

وی تصریح کرد: مساله ای که تا به حال کمتر به آن توجه شده است، سهم زنان از مدیریت شهری است، شهری که نیمی از آن را زنان تشکیل می دهند با وجود برخی تبصره ها و شعارها در زمینه سهم ١٠ درصدی زنان در مدیریت شهری، به نظر می رسد این طرح هم در حد همان شعار باقی مانده است.

عضو شورای راهبردی کنگره زنان موفق گفت: متاسفانه اهمیت واقعی موضوع و اینکه دستیابی به توسعه پایدار و همه جانبه بدون استفاده از پتانسیل های اقشار مختلف و به خصوص زنان، امکان پذیر نخواهد بود.

وی بیان کرد: از سوی دیگر حضور زنان در پست های مدیریتی موجب بهبود عملکرد مدیریت کشور و سازمان ها می شود، به این دلیل که توانمندی های مدیریتی تا حدودی به طور مساوی بین مردان و زنان توزیع شده است.

وی افزود: از این دیدگاه زنان توانمندی های ویژه ای دارند و از مهارت های معمول در مدیریت منابع انسانی برخور دارند که در شرایط امروز بیشتر از گذشته مورد نیاز سازمان هاست. ضمن اینکه مدیریت زنان به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.

شارقی در ادامه افزود: علاقه مندان و پژوهشگران می توانند با توجه به محورهای کنگره از جمله شناسایی موانع پیش روی نقش آفرینی مدیریتی بانوان در دستگاه اجرایی، بررسی موانع فرهنگی و اجتماعی در عدم حضور بانوان کشور در بخش های مدیریتی، شناسایی راهکارهایی جهت افزایش حضور بانوان در بخش های مدیریتی، شناسایی فرصت و تهدیدها در عرصه حضور بانوان در بخش های مدیریتی، بررسی دیدگاه حضرت امام و مقام معظم رهبری در خصوص نقش وجایگاه زنان در جامعه و...، مقالات خود را برای شرکت در این کنگره از طریق پایگاه اینترنتیwww.TopWomeni.ir به دبیرخانه کنگره، ارسال کنند.