آیا سرطان قابل پیشگیری است؟

علیرضا زالی در افتتاحیه اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا افزود: رسانه ها کمک کنند که گاهی انتشار اخبار نادرست مردم را دچار یأس یا امیدهای واهی نکند.

وی تصریح کرد: در خصوص درمان سرطان در دنیا هر روز محققان پیشرفت‌های خوبی را به دست می آورند و باید گفت که 60 تا 70 درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری است.

رئیس سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: سرطان ها امروز در جامعه بشری به عنوان سومین عامل مرگ و میر مطرح هستند که می توان با شناسایی برخی فاکتورهای سرطان به موقع آن را درمان کرد.

زالی با اشاره به اینکه سرطان ها در افراد مسن شیوع بیشتری دارند، گفت: در برخی از انواع سرطان عامل توارث دیده نمی شود.

وی ادامه داد: امروزه یکی از عوامل ابتلا به سرطان ، تغذیه نادرست است به خصوص در کشور ما مصرف بی رویه فست فودها و همچنین چاقی مفرط به ویژه در بانوان عامل ایجاد سرطان سینه محسوب می‌شود.

زالی ادامه داد: کم تحرکی، وجود برخی ویروس ها در خاک و آب از عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند.

وی تاکید کرد: تشخیص به موقع سرطان می تواند در درمان بسیار موثر باشد، اما متاسفانه اکثر بیماران موقعی مراجعه می کنند که سرطان پیشرفت کرده است.

وی با بیان اینکه در برخی از سرطان ها غربالگری انجام می شود، گفت: با این حال در تمام انواع سرطان غربالگری وجود ندارد در برخی سرطان ها مانند سرطان سینه با انجام غربالگری می‌توان از شیوع زیاد آن جلوگیری کرد.

زالی تاکید کرد: در ایران برخی از سرطان ها بیشتر دیده می شود به عنوان مثال در سرطان پوست کسانی که در معرض آفتاب هستند و زیر نور آفتاب مشغول به کار هستند موارد جلوگیری از نور آفتاب را رعایت نمی کنند.

وی خطاب به رسانه ها اعلام کرد: رسانه ها در زمینه کاهش شیوع سرطان در جامعه می توانند کمک های موثری کنند مانند آگاهی دادن به مردم در خصوص مصرف نکردن زیاد نمک و چربی و همچنین نخوردن بعضی از غذاها که با احتراق زیاد تهیه شده یا مانند ته دیگ سوخته‌اند.

زالی تاکید کرد: امروز دردنیا عمر بیماران سرطانی با استفاده از روش‌های جدید افزایش یافته است.

رئیس سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: تست های غربالگری در تشخیص به موقع سرطان دهانه رحم و پستان در بانوان، سرطان پروستات در آقایان، سرطان گوارش و روده بزرگ نقش بسزایی دارند.

وی افزود: در کشور به ازای هر ٨ زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود و از طرفی این نوع سرطان در کشورما نسبت به استاندارد جهانی دیرتر تشخیص داده می شود.

زالی ادامه داد: در برخی سفره های ایرانی بیش از ٩ گرم نمک مصرف شده که از عوامل بروز سرطان محسوب می شود.

وی بیان کرد: بر طبق آخرین آمار 8.39 درصد مردان و زنان در طول زندگی به سرطان مبتلا می شوند. ٧٠ درصد سرطان‌ها نیز در آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی را گرفتار کرده و ٦٠ درصد سرطان‌ها، کشورهای در حال توسعه را هدف گرفته است.