به گزارش فارس، عادل آذر امروز در جریان بازدید خبرنگاران از سایت مرکز جمعآوری و پردازش اطلاعات و دادههای سرشماری نفوس مسکن ۱۳۹۰ کل کشور گفت: براساس نتایج اولیه سرشماری جمعیت کشور از ۷۰ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۷۸۲ نفر در سال ۸۵ به ۷۴ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۷۰۲ نفر یعنی نزدیک ۷۵ میلیون نفر رسیده است.

وی افزود: به غیر از عدد جمعیت به خاطر تمدید مهلت خانوارهای غایب در سرشماری در نظر گرفته حداکثر یک درصد رقم جمعیت کل کشور اضافه خواهد شد، اما سایر ارقام اعلامی قطعی خواهد بود.

رئیس مرکز آمار ایران افزود: براساس این نتایج نسبت مردان در کشور ۵۱ درصد و نسبت زنان ۴۹ درصد، جمعیت شهری ۷۱ درصد و جمعیت روستایی ۲۹ درصد سرشماری شده است در حالی که جمعیت شهری در سرشماری دوره قبل ۶۸ درصد و جمعیت روستایی ۳۲ درصد بوده است.

آذر افزود: نسبت جنسیتی به عنوان شاخص مهمی برای جمعیت شناسی این گونه است که در مقابل ۱۰۰ نفر زن، ۱۰۳ نفر مرد وجود دارد که البته هنگام تولد در مقابل ۱۰۰ زن، ۱۰۵ مرد متولد شده‌اند.

رئیس مرکز آمار ایران درباره میانگین نرخ رشد جمعیت گفت: این رقم از ۱.۶ درصد سرشماری سال ۸۵ به ۱.۳ درصد در سال جاری کاهش یافته البته پیش‌بینی مرکز آمار ۱.۴۷ درصد بود.

آذر در مورد بعد خانوار(تعداد افرادی که در هر خانوار زندگی می‌کنند) گفت: این شاخص در سرشماری ۷۵ رقم ۴.۴ نفر بود که ده سال بعد به ۴ نفر کاهش یافت و در سرشماری سال جاری به ۳.۶ نفر رسیده که پیش‌بینی‌ها نیز همین رقم را برآورد کرده بود. یعنی بعد خانوار در کشور ۴ دهم درصد کاهش یافته در حالی که در دوره‌های قبلی سرشماری ظرف ده سال این میزان از بعد خانوار کاسته شده است.
رئیس مرکز آمار ایران خبر داد: نتایج کامل و رسمی سرشماری ۹۰ در پایان بهار ۱۳۹۱ منتشر خواهد شد.

وی در مورد خطای محتوایی و پوششی این سرشماری گفت: در دنیا کمتر از دو درصد خطای محتوایی و کمتر از ۴ درصد خطای پوششی برای یک سرشماری را ایده‌آل می‌دانند که در جمهوری اسلامی سرشماری اخیر حداکثر یک درصد خطای محتوایی خواهد شد که رقم بسیار مطلوبی به شمار می‌رود.

آذر در مورد هزینه سرشماری گفت: بیش از ۷۰ میلیارد تومان برای انجام هفتمین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در کشور که از دوم تا ۴ آبان سال جاری انجام شد هزینه پرداخت شده و حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور در این امر ملی مشارکت کردند.

وی گفت: برای نخستین بار کد ملی و کد‌پستی افراد دریافت شد که این اطلاعات پایه در سایر تصمیم‌گیری‌ها نیز مؤثر خواهد بود.

رئیس مرکز آمار ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا حق‌الزحمه آمارگیران پرداخت شده گفت: روال پرداخت حق‌الزحمه و انعقاد قرارداد این گونه است که پول آن از خزانه کشور توسط مرکز آمار دریافت و به حساب استانداری‌ها و از آن طریق به حساب فرمانداری‌ها واریز و به آمارگیران پرداخت می‌شود که در اکثر استان‌ها این پرداخت انجام شده و در استان تهران برای ۵ هزار نفر از آمارگیران پرداخت شده و ۴ هزار نفر باقی‌مانده به دلیل عدم اعلام شماره حساب پرداخت نشده که تا پایان هفته جاری پرداخت خواهد شد.

رئیس مرکز آمار ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که آیا اطلاعات سرشماری برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها استفاده می‌شود گفت: نوع اطلاعات جمع‌اوری شده و روش جمع‌آوری اطلاعات به گونه‌ای است که به هیچ وجه به قانون هدفمندی یارانه‌ها ارتباط پیدا نمی‌کند البته بانک اطلاعات جمع‌آوری شده جزء گنجینه‌های کشور به شمار می‌رود که در تصمیمات ملی و بین‌المللی در جمهوری اسلامی برای برنامه‌ریزان منطقه‌ای و شهری و روستایی به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: بخش مهمی از کاربران اطلاعات سرشماری شوراهای اسلامی شهری و روستایی و برنامه‌ریزان هستند همچنین اطلاعات گران قیمتی در مورد شناسنامه آبادی‌های کشور از قبیل امکانات بهداشت، درمان، آموزش، تسهیلات، آب، برق، گاز و سایر تأسیسات به دست آمده است.

رئیس مرکز آمار ایران در مورد درآمد خانوار و خط فقر گفت: البته ۷۰ قلم اطلاعات فردی در سرشماری دریافت شده و در روستاها ۸۰ قلم اطلاعات جمع‌اوری شده که نتایج تفصیلی آن در نشریات رسمی مرکز آمار در بهار سال آینده اعلام خواهد شد.
وی اضافه کرد: شاخص‌هایی مانند خط فقر و ضریب جینی از طرح هزینه درآمد خانوار که متولی آن وزارت رفاه و تأمین اجتماعی به دست خواهد آمد اما ضریب نفوذ اینترنت و درصد باسوادی در نتایج تفصیلی سرشماری اعلام خواهد شد.
آذر در مورد تعداد خانوارهای ایرانی گفت: براساس بعد خانوار ۲۰ میلیون و ۷۰۳ هزار و ۹۵۳ خانوار در کشور وجود دارد.

وی تأکید کرد: سخنگوی سرشماری ۱۳۹۰ کشور رئیس مرکز آمار است و هر عددی که غیر از این منبع اعلام شود رسمیت ندارد و ارقام رسمی از طریق سامانه مرکز آمار به نشانی www.amar.org اعلام خواهد شد.