به گزارش تابناک، مؤسسه اس.اند.کیو که هر ساله گزارش خود را درباره بيش از سی هزار دانشگاه در سطح جهان منتشر مىكند، از ایران تنها دانشگاه صنعتی شریف را در رده ششصدم جهان قرار داده است.

این مؤسسه که هدف خود را تلاش در راستای رقابت و ارتقاى علمى دانشگاه‌ها مى‌‌داند. با کمک به مبادلات و همکاری‌هاى علمى میان دانشگاه‌ها، تلاش مى‌‌کند رقابت در میان دانشگاه‌های برتر را دقیق‌تر نشان دهد، تا علاقه‌مندان به تحصیلات برتر را راهنمایى کند.

در رده‌بندی سال ۲۰۱۱، دانشگاه ملک سعود عربستان، رتبه نخست را در کل دانشگاه‌هاى خاور میانه به دست آورد. همین دانشگاه سعودى در سطح دنیا مقام دویست‌ام و در سطح کشورهاى اسلامى، مقام نخست را به دست آورده است.

این شرکت پژوهشى انگلیسی، معیارهاى گوناگونی براى ارزیابى خویش در نظر گرفته که مهمترین آنها، کیفیت بالاى پژوهش‌ها و مطبوعات و کتب آکادمیک منتشره از سوى دانشگاه‌ها، نوع و سطح آموزش، کاریابى فارغ‌التحصیلان و سطح اشتغال و مسئولیت آنان و نیز شمار دانشجویان و اساتید خارجى است که دانشگاه را براى تحصیل یا کار برمى‌‌گزینند.

بر پایه برآورد این مؤسسه، دانشگاه کامبریج در رتبه نخست جهانى قرار مى‌‌گیرد؛ افزون بر این که ایالات متحده با هشت دانشگاه برتر، جزو ده کشور نخست در لیست برترین دانشگاه‌ها واقع شده است.

در میان هفتصد دانشگاه برتر، نام هفت دانشگاه سعودى به میان آمده است. مصری‌ها چهار دانشگاه، اردنى‌ها دو دانشگاه و ایرانى‌ها و لبنانى‌ها، یک دانشگاه را به این لیست هفتصد تایى رساندند.

در خاورميانه به طور متوسط ۳.۸٪ بودجه دولتها براى تحصيلات اختصاص داده مىشود، حال آن كه اين نسبت در سطح جهانى بالغ بر ۴.۴٪ است.