تلاش وزارت رفاه برای کمک به زنان آسیب دیده

وحیده نگین گفت: در حال حاضر در مباحث مربوط به رفاه و تامین اجتماعی به خصوص در کشورهای توسعه یافته، از حضور زنان در عرصه های مختلف بهره مند می شوند به گونه ای که این جایگاه نه فقط از سوی دولتها و بنگاههای اقتصادی بلکه به عنوان یکی از بهترین روشهای سرمایه گذاری آن را مطرح می کنند.

وی ادامه داد: اما گاهی می بینیم که در این مسیر سرمایه گذاری، بار سنگینی بر دوش زنان شاغل گذاشته می شود در حالی که این زنان از حمایت های لازم برخوردار نمی شوند؛ دادن  وام ها و تسهیلات مشروط از این نمونه است.

مشاور وزیر رفاه در امور زنان گفت: در این صورت زنان به مانند افرادی که به تنهایی مسئولیت خانواده را برعهده دارند قلمداد شده و همین امر از نظر روحی و جسمی تبعات منفی برای این قشر از جامعه خواهد داشت.

نگین گفت: وزارت رفاه نیز از چنین مسائلی آگاه بوده و به دنبال کاهش صدمات ناشی از کار برای زنان و مادران است.به همین دلیل طرح بیمه اجتماعی را برای زنان به ویژه آنهایی که در مشاغل خانگی و غیر رسمی هستند ایجاد کرده است. چراکه زنان حق برخورداری از رفاه و تسهیلات اجتماعی را دارند.

وی با اشاره به آمار 6 میلیون نفری فاقد بیمه در کشور گفت: از طرفی آمار بالای زنانی که از نظر مالی در شرایط نامساعدی قرار دارند هم تصادفی نیست و حتی می توان رابطه معناداری را میان جنسیتشان و فقر ترسیم کرد.حقوق و دستمزدهای ناکافی و نیمه وقت و تن دادن به مشاغل غیررسمی بدون بیمه از مصادیق آن است که در کنار آسیبهای دیگری مانند طلاق و بیوه شدن تشدید هم می شود.