آخرین وضعیت طرح پزشک خانواده از زبان وزیر بهداشت

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی بعدازظهر امروز پس از آیین کلنگ‌زنی بیمارستان سیدالشهدای این شهرستان در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در زمینه اجرای طرح پزشک خانواده و نقص‌های این طرح و گلایه‌های برخی از مردم اظهار داشت: اجرای طرح پزشک خانواده در دولت دوازدهم، متفاوت از آن چیزی است که پیش از این اجرا می‌شد.

وی از کاهش محدودیت‌های این طرح سخن گفت و بیان داشت: باید بیاموزیم که اگر می‌خواهیم از تعرفه پایین‌تر برای دریافت خدمات استفاده کنیم (پرداخت ۹۵ درصدی تعرفه‌ها در روستا‌ها و ۹۰ درصدی در شهر‌ها توسط دولت)، باید از مسیر ارجاع حرکت کنیم، افرادی که تمایلی به دریافت کمک دولتی ندارند محدود به این طرح نیستند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اجرای این طرح را صرفه‌جویی در هزینه‌ها و در دسترس بودن خدمات عنوان کرد و متذکر شد: اگر بنا به این باشد که هر بیماری برای درمان مستقیم به شهر‌ها و مراکز استان‌ها و... مراجعه کنند، نیازی به وجود پزشک در روستا‌ها و... نیست و از طرف دیگر موجب هدررفت منابع نیز می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با اشاره به سؤال یکی از خبرنگاران به مشکل مردم در زمینه فرم ارجاع و نیاز به مراجعه به چند متخصص و مشکلات این‌چنینی عنوان کرد: این اشکال در اجرا وجود داشت، اما شرایط در حال تغییر است و با الکترونیکی شدن فرم‌ها، در صورت تشخیص پزشک به صدور فرم ارجاع، به صورت سیستمی مراحل نوبت‌گیری و هماهنگی با پزشک متخصص فراهم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مسیری که اکنون در استان گلستان به شرحی که عنوان شد تا پایان سال در پنج استان دیگر مستقر و اجرا می‌شود که استان فارس یکی از این استان‌ها است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به افتتاح بیمارستانی مجهز در کامفیروز اشاره کرد و گفت: کلنگ‌زنی بیمارستان سیدالشهدای اقلید از دیگر برنامه‌های سفر به استان فارس بود که امیدوارم عملیات اجرایی این بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی، هرچه زودتر آغاز شود.

قاضی‌زاده هاشمی در پایان به بازدید از بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی ولیعصر (عج) اقلید اشاره کرد و امکانات موجود در این بیمارستان را نسبتاً مطلوب خواند و افزود: طبیعی است که ساخت بیمارستان جدید در این شهرستان نشان از کمبود‌ها و عدم وجود امکانات کافی است که می‌کوشیم در قالب بیمارستان جدید جبران شود.