لزوم ترمیم حقوق فرهنگ و رسانه

سید عباس صالحی امیری در مراسم افتتاح مجتمع ویژه فرهنگ و رسانه گفت: رسانه‌ها در مسائل کاری و ورودشان به دادرسی و روابطشان روان‌تر هستند ولی اصحاب رسانه به دلیل ویژگی‌های منزلتی باید مراعات بشود چراکه ظرافت‌ها و حساسیت‌های آنها باید رعایت و جایگاه و منزلت آنها حفظ شود.

اخبار اجتماعی - وی افزود: باید در مسیر عدالت‌خواهی شخصیت منزلتی این افراد در نظام دادرسی حداکثری دیده شود و توجه بیشتر در این زمینه مهم است.

وی افزود: مسیر دادرسی ما در فضای قضایی طولانی است و این امر موجب می‌شود گاهی یا وارد نشوند یا در ابتدای راه رها شوند و این مسیر نیز پرهزینه هم می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه قاچاق کتاب و محصولات فرهنگی گاهی مؤلف فکر می‌کند مسیر طولانی دادرسی به گونه‌ای است یا دیر می‌رسد یا پرهزینه است بنابراین ارتباط با اصحاب رسانه به این امر کمک می‌کند.

صالحی امیری گفت: حوزه فرهنگ و هنر و رسانه بسیار گسترده است و با مشاغل و زیرشاخه‌هایشان و همین طور با فناوری‌های جدید، بسیار گسترده است پس در نظام دادرسی نیاز است شناخته شود و بررسی کارشناسی بشود چراکه بسیار تکثر دارد و تخصصی شده و نظام دادرسی عادلانه ایجاب می‌کند به آن توجه کند و با دادرسی عمومی و معمولی نمی‌توان به آن رسیدگی کرد.

وی تأکید کرد: نیاز به مسیرهای تخصصی‌تر داریم تا با شأن فرهنگ و هنر متناسب باشد. ساختار شورای حل اختلاف در این زمینه کمک می‌کند و گزارشات رسیده نشان می‌دهد آمارهای خوبی در این زمینه است در سال ۹۶ از بیش از ۲ میلیون پرونده ۷۰۰ هزار پرونده به سازش ختم شده و این بسیار کمک می‌کند تا خانواده به هم نریزد و ایده شکل‌گیری مجتمع ویژه فرهنگ و رسانه از همین جا ایجاد شد.

وی افزود: زیرساخت‌ها شکل گرفته و مشکلات اصحاب هنر و رسانه با افتتاح مجتمع رسانه و در مسیر دادرسی نمی‌گویم کم می شود ولی راحت‌تر و کوتاه‌تر و کم‌هزینه‌تر می‌شود و شأن آنها حفظ می‌شود چرا که احساس می‌کنند مجتمع غریبه‌ای نیست.

وی گفت: در حوزه صنوف و وزارتخانه ترمیم‌ها، قراردادها و آیین‌نامه این مجتمع را لازم داشتیم چراکه به دلیل تعارضات و ابهامات در این ها موجب اختلافات می شد و چنانچه مسیر بین مجموعه اصحاب فرهنگ و هنر شفاف باشد حداقل اختلافات را خواهیم داشت و باید به مرور نگاه تقویتی خودمان و دستورالعمل ها را تکمیل کنیم تا اختلافات به حداقل برسند و قدرت دسترسی به مسائل پیشگیرانه را به ما بدهد. نیاز به تقویت حقوق فرهنگ و رسانه داریم چراکه پیشرفت نداشته ایم.‌ جریان مدیریت و نگرش حقوقی تکمیل شده و تحولات نوآورانه داریم ولی ترمیم مناسب حقوقی نداشته ایم و در نظام فرهنگ و هنر و به نظر می رسد این مجتمع کمک کند تا این جریانات را تقویت کنیم. به طرف این برویم پیش کارشناسی را در سه ضلع فرهنگ و هنر و قضایی داشته باشیم تا داوری عادلانه رخ دهد.