تب و نکاتی برای کاهش آن!

عبور دمای بدن از مرز ۹۸.۶ درجه فارنهایت (۳۷ درجه سلسیوس) به عنوان تب در نظر گرفته می‌شود. با این وجود، دمای بدن به طور کلی بین ۹۷.۵ تا ۹۹.۵ درجه فارنهایت (۳۶ تا ۳۷.۵ درجه سلسیوس) در نوسان است. دمای بدن به دلایل مختلفی از جمله وضعیت سیستم ایمنی، زمان، محیط، نوع پوشش و سن می‌تواند تغییر کند.

اخبار اجتماعی- دمای ۱۰۱ درجه فارنهایت (۳۸ درجه سلسیوس) چندان جدی در نظر گرفته نمی‌شود و بی نیاز از مراجعه به پزشک می‌توان با برخی اقدامات احتیاطی به آن رسیدگی کرد. تب معمولا در نتیجه یک عفونت زمینه‌ای شکل می‌گیرد. از علائم تب می‌توان به گرمای بدن، تعریق زیاد و احساس تشنگی اشاره کرد.

در صورت ابتلا به عفونت، فرد می‌تواند با علائم دیگری از جمله گلو درد، ناراحتی معده و گوش درد مواجه شود. زمانی که فرد تب دارد، حتی اگر میزان آن یک درجه است، کاهش دمای بدن بهتر است به صورت تدریجی و نه یکباره صورت بگیرد.

برای تسکین تب می‌توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

آبرسانی

مصرف مایعات در روند بهبود بیماری نقش دارد، زیرا به دفع مواد زائد از بدن کمک می‌کند. از این رو، تامین آب مورد نیاز بدن می‌تواند به تسکین تب کمک کند. کارشناسان مصرف آب ساده یا آبمیوه‌های رقیق شده را برای کودکان توصیه می‌کنند، زیرا قند زیاد می‌تواند به رشد و تکثیر باکتری‌ها کمک کند. بر همین اساس، فردی که تب دارد باید از مصرف نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کند. آب نارگیل یکی دیگر از گزینه‌های مفیدی است که می‌توان مد نظر قرار داد، زیرا حاوی الکترولیت‌ها است. چای‌های گیاهی نیز گزینه‌ای خوبی برای مقابله با تب هستند.

خواب

استراحت به فعال شدن هورمون‌هایی کمک می‌کند که در بازسازی بافت‌های بدن نقش داشته و ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. هفت تا نه ساعت خواب خوب شبانه می‌تواند به بدن در تولید گلبول‌های سفید کمک کند که برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا به آن‌ها نیاز دارد.

حمام آب گرم

حمام آب سرد یا یخ می‌تواند تب را تشدید کند. در مقابل، افزودن مقداری نمک فرنگی اصل و روغن‌های اساسی به آب ولرم وان می‌تواند به آرامش عضلات و تسکین درد بدن کمک کند.

پوشیدن لباس‌های سبک

خوابیدن زیر پتو‌های سنگین در شرایطی که فرد لباس‌های گرم به تن دارد، تنها گرمای تب را حفظ کرده و آن را تشدید می‌کند. استفاده از پتو‌ها و لباس‌های سبک در دمای اتاق گزینه‌های مفیدتری برای تسکین تب هستند.

مصرف پروبیوتیک‌ها

از آنجایی که بخش قابل توجهی از سیستم ایمنی بدن در روده قرار دارد، مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بدن در مبارزه با عفونت‌ها کمک کند.

مصرف غذا‌های ساده

در زمان ابتلا به بیماری و هنگامی که فرد تب دارد، پرهیز از نوشیدنی‌ها و غذا‌های فرآوری شده و شیرین و مصرف غذا‌های ساده توصیه شده است که می‌تواند به کاهش التهاب، بهبود بی اشتهایی و توقف استفراغ، در صورتی که بیمار با این شرایط مواجه باشد، کمک کند.