سندروم دست بیقرار چیست؟

در قسمت دهم سریال پایتخت که به یکی از پربیننده ترین سریال‌های تلویزیونی ایرانی تبدیل شده است؛ بعد از ورود «بهبود فریبا» در قسمت دهم این سریال از بیماری نسبتا نادر او صحبت شد که در ادامه قصد داریم از این بیماری و علائم آن بیشتر بدانیم.

اخبار اجتماعی- سندرم دست بی قرار مانند سندرم پای بی قرار است که با حس سوزش ناخوشایند همراه بوده و ممکن است فرد در حالت استراحت چنین سوزشی را احساس کند و اذیت شود.

علائم رایج سندرم دست بی قرار را بشناسید

۱_ احساس سوزش هنگام استراحت کردن

۲_ حس نیاز به تکان دادن دست‌ها

۳_ خارش

۴_ احساس سوزن سوزن شدن دست‌ها

در صورتی که به بیماری سندرم دست بی قرار مبتلا شده باشید حتما با تکان دادن یا حرکت دادن دست‌ها به آرامش خواهید رسید که علائم این بیماری در خواب، در حالت نشسته و خوابیده در فرد تشدید می‌شوند؛ در اینصورت به عقیده روانپزشکان فرد به اختلال خواب یا بی خوابی دچار می‌شود که در صورت نبود خواب کافی فرد مبتلا  انرژی لارم برای روز بعد نخواهد داشت و اگر این بیماری با چنین علائمی در روز بروز کند به این معناست که بیماری پیشرفت کرده است.

اگر بخواهیم سندرم دست بی قرار را تقسیم بندی کنیم در ۳ گروه خفیف، متوسط و شدید قرار می‌گیرد.

از دلایل احتمالی سندرم دست بی قرار چه می‌دانید؟

دلیل اصلی بروز این بیماری نامشخص است، اما به عقیده برخی متخصصان تحریک نامنظم در ستون فقرات یا بخش‌های حساس نخاع به حرکات گاه و بیگاه دست منجر خواهد شد.

حتی کمبود آهن و مواد غذایی که حاوی این ماده معدنی هستند می‌تواند منجر به بروز بیماری سندرم دست بی قرار شود، اما برخی عوامل دیگر از قبیل کم خوابی، مصرف الکل، کم خونی ناشی از فقر آهن، نارسایی کلیوی، دیابت، اختلال عصبی محیطی، استفاده از برخی داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی، ضد التهاب، ضد آلرژی و بیماری پارکینسون می‌تواند منجر به بروز این بیماری در بدن فرد شود.

چگونه این بیماری را کنترل کنیم؟

پزشکان داروهایی مانند دوپامینرژیک را برای درمان بیماری سندرم دست بی قرار تجویز می‌کنند که بسیار شایع است و داروهای دیگر از قبیل شبه افیونی ها، ضدتشنج‌ها و لودوپوها برای درمان این بیماری مفید خواهند بود.

برای کنترل یا مدیریت بیماری سندرم دست بی قرار می‌توانید از مکمل‌هایی مانند آهن، منیزیم و فولات استفاده کنید و نوشیدن الکل، دخانیاتی مانند سیگار و قلیان و حتی مصرف کافئین را به شدت کاهش داده یا حذف کنید و به هیچ عنوان از این مواد از ساعت ۶ بعداز ظهر به بعد استفاده نکنید.

به منظور بهبود علائم این بیماری دست‌های خود را ماساژ دهید و طبق ساعتی مشخص به تخت خواب روید و از خواب بیدار شوید و به هیچ عنوان از تلفن همراه استفاده نکنید تا بیماری شما کاهش یابد؛ از کمپرس گرم و سرد به میزان محدود استفاده کنید؛ در غیر اینصورت بیماری شما تشدید خواهد شد.

فعالیت‌های بدنی منظم، دوش آب گرم یا سرد و کشش عضلانی حتی قبل از زمان خواب برای درمان این بیماری مفید خواهد بود.

بیماری‌های مزمن از قبیل مشکلات کلیوی، دیابت یا پارکینسون باعث تشدید یا بروز این بیماری خواهد شد که در اینصورت خواب کافی و درمان به موقع این بیماری‌ها می‌تواند سندرم دست بی قرار را بهبود بخشد.