پرتقال و موز در صدر میوه‌های وارداتی به ایران

به گزارش افکارنیوز، حسين مهاجران - رييس اتحاديه ميوه و سبزي فروشان، درگفتوگو با ايسنا اظهار كرد: پرتقال در مرحله اول از كشور تركيه و بعد مصر وارد ميشود كه هر دوي اينها پرتقال والنسيا است كه ملس بوده و هر سال از ۲۰ فروردينماه به بعد قابل مصرف است. در داخل ايران بهترين نوع آن براي جيرفت است كه البته در شمال هم وجود دارد، ولي قيمت آن پايين بوده و استقبالي از آن نميشود؛ البته طعم خوبي دارد.

وی افزود: اگر پرتقال وارداتی نباشد مردم به خرید پرتقال والنسیا روی می‌آورند و همین موضوع باعثمی‌شود که در سال بعد پرتقال والنسیا در کشور بیشتر کاشت شود.

وی گفت: قیمت موز به دلار وابسته است.

به گزارش ایسنا، آمار گمرک ایران نشان می‌دهد که واردات انواع موز به کشور طی پنج سال گذشته روندی صعودی داشته؛ به طوری که حجم وارد موز به کشور از ۱۶۵ میلیون دلار در سال ۱۳۸۵ به بیش از ۴۰۴ میلیون دلار در سال ۱۳۹۰ رسیده است. تازه‌ترین اطلاعات حاکی از آن است که به صورت عمده، پنج نفر در آفریقا و بیش از ۵۰ نفر نیز در ترکیه در وارد کردن موز آمریکای جنوبی به ایران دخالت دارند.

اما طی پنج سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ وزن موز وارداتی به ایران تنها حدود ۴۶ هزار تن افزایش یافته و متوسط ارزش گمرکی هر تن موز وارداتی به کشور نیز از ۳۰۳ دلار در سال ۱۳۸۵ با افزایش دو برابری به ۶۸۲ در سال گذشته رسید. واردات موز به کشور در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال قبل از آن از نظر وزنی و دلاری به ترتیب هفت درصد کاهش و ۰.۵ درصد افزایش داشت.

موز بیشترین سهم را در واردات انواع میوه به کشور داشته است؛ به طوری که در سال گذشته سهم موز از کل واردات میوه از نظر وزنی به ۷۶.۸ درصد رسید. این در حالی است که ایران صادرات موز بسیار ناچیزی داشته است؛ به طوری که سهم صادرات موز از کل صادرات میوه ایران حتی به ۰.۵ درصد هم نمیرسد. موز در سال ۱۳۹۰ بیستمین کالای عمده وارداتی به کشور بود. این رتبه در سال ۱۳۸۹ معادل هجدهم بود.