چتربازان، صادرکننده اصلی کالا شده اند

به گزارش افکارنیوزبه نقل از فارس، علیرضا حائری امروز در نشست خبری با بیان اینکه طبق بخشنامه اخیر گمرک، صادرکنندگان موظفند، اعلام کنند که ارز حاصل از صادرات را چگونه در کشور هزینه خواهند کرد، اظهار داشت: این مسئله باعثشده تا چتربازان، صادرکننده کالا باشند و از این طریق مبلغی از سوی صادرکنندگان به افراد دلال که فقط دارای یک کارت بازرگانی هستند، پرداخت می‌شود، تا محصول به نام آنها صادر شود.

وی توضیح داد: به این ترتیب هیچ کس نشانی و اطلاعات دقیقی از این افراد چتر‌باز ندارد و نمی‌تواند پیگیری کند که ارز حاصل از صادرات کجا هزینه شده است.

* بخشنامه‌های ناکارآمد نتیجه عدم تحقق دو جراحی بزرگ اقتصادی

دبیر انجمن نساجی در ادامه اظهار داشت: طی سال‌های اخیر دو جراحی بزرگ در اقتصاد کشور اتفاق افتاد که یا نتیجه‌ای نداشت و یا در نهایت، بازگشت به عقب را تجربه کرد.

حائری ادامه داد: یکی از این جراحی‌ها تک‌نرخی شدن ارز در دهه ۸۰ بود که باعثزیان بسیاری از واحدهای صنعتی شد.

وی تصریح کرد: هر چند این اتفاق باید عملی می‌شد، ولی تا امروز نرخ ارز همچنان به صورت دستوری توسط دولت تعیین می‌شود و علاوه بر این، ارز چندنرخی در کشور وجود دارد که رانت زیادی را برای عده‌ای ایجاد کرده است.

حائری با بیان اینکه واحدهای دولتی عمدتاً با رانت چند نرخی بودن ارز به فعالیت خود ادامه می‌دادند، گفت: در دهه ۸۰ با تک نرخی شدن ارز برخی از این واحدها دچار تعطیلی و ورشکستگی شدند، اما متأسفانه در شرایط فعلی نتایج این تک‌نرخی شدن ارز به باد رفته و هیچ دستاوردی ندارد.

دبیر انجمن صنایع نساجی در مورد جراحی دیگر اقتصادی که در ایران اتفاق افتاده است، نیز گفت: هدفمندی یارانه‌ها در سال ۸۹ اجرایی شد که ما در آن زمان اعلام کردیم شرایط مناسبی برای اجرای این قانون وجود ندارد، زیرا رشد اقتصادی کمتر از ۵ درصد بود، تورم بالای ۲۰ درصد در کشور وجود داشت و نرخ بیکاری نیز رقم بالایی داشت.

دبیر انجمن نساجی با بیان اینکه امسال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها از سوی مجلس ممنوع شده است، اظهار داشت: مردم هزینه اجرای فاز اول این طرح را پرداخت کرده‌اند و در شرایط فعلی اگر این طرح مسکوت بماند و یا فاز دوم آن اجرایی شود، باز هم تبعات بیشتری به همراه خواهد داشت.

حائری تأکید کرد: اگر قانون هدفمندی یارانه‌ها با یک شیب ملایم ۲۰ درصد طی مدت ۵ سال اجرایی می‌شد، شرایط بهتر بود.

* کشور دچار سرگیجه اقتصادی شده است

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور به یک نوع سرگیجه اقتصادی دچار شده است، گفت: حدود ۳۷ بخشنامه مغایر و متضاد در بخش اقتصاد مصوب یا اجرایی شده که دلیل صدور چنین بخشنامه‌هایی، عدم به نتیجه رسیدن دو جراحی بزرگ اقتصادی در کشور است.

وی با تصویب غیرکارشناسی برخی بخشنامه‌ها، افزود: یکی از مسئولان دولتی که در تصمیم‌گیری‌ها نیز حضور دارد می‌گفت که هر روز صبح روزنامه‌ها را نگاه می‌کند، تا از صدور بخشنامه‌های جدید با خبر شود!

حائری در مورد ایجاد مرکز مبادلات ارزی نیز تصریح کرد: در زمان شکل‌گیری مرکز مبادلات ارزی قرار بود ارز از طریق سه منبع شامل شرکت‌های پتروشیمی، صندوق توسعه ملی و شرکت‌ نفت در این مرکز تزریق شود، اما این در حالی است که هنوز ارز حاصل از صادرات پتروشیمی در این مرکز عرضه نشده است.

* ارزبری ۱۰۰ میلیون دلاری واردات چادرمشکی و لزوم تولید در کشور

دبیر انجمن نساجی در مورد وضعیت تولید پارچه چادرمشکی در کشور نیز با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر پارچه چادر مشکی به کشور وارد می‌شود، گفت: کمتر از ۵ درصد نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی تأمین می‌شود و بیش از ۹۰ درصد نیاز از طریق واردات تأمین می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت صنعت برای اجرای طرح توسعه‌ای کارخانه حجاب شهرکرد و احداثیک کارخانه جدید برای تولید پارچه چادر مشکی، گفت: با عملیاتی شدن این دو طرح، ۱۵ میلیون متر پارچه چادر مشکی در کشور تولید خواهد شد که ۳۰ درصد نیاز داخل را برطرف می‌کند.

وی تأکید کرد: بابت واردات ۸۰ میلیون متر پارچه چادر مشکی سالانه ۱۰۰ میلیون دلار ارز مصرف میشود که اگر تولید این محصول توسط بخش خصوصی و سرمایهگذاران دارای اهلیت انجام شود ارزآوری زیادی به همراه خواهد داشت.