" میراث" بهمنی، " گرانی " ماندگار سفره های ایرانی
گروه اقتصادی:

رئیس کل بانک مرکزی، میراثاین بانک در دوران فعالیت خود برای دولت یازدهم را اعلام کرد. یکی از میراثهای او این است که " در سال گذشته رشد نقدینگی کشور ۹ درصد بود ولی امسال این رشد به دو درصد رسیده است و اگر این روند در دولت بعدی ادامه یابد، به طبع رشد نقدینگی کمتر از این هم خواهد شد؛ در مجموع باید گفت نقدینگی کشور در حال کنترل و روند رشد آن نیز کاهنده است. "

به گزارشافکارنیوز، رییس کل بانک مرکزی در حالی از کاهش نرخ رشد نقدینگی به عنوان میراثدولت خود یاد می کند که دولت دهم تورم را با رقم بی سابقه ۳۶درصد در هفته سوم منتهی به تیرماه تحویل می دهد. این در حالیست که طبق آمارها تنها در طی دور دوم ریسات جمهوری محمود احمدی نژاد میزان نقدینگی ۳.۵ برابر شد و علیرغم ادعای رییس دولت که این میزان نقدینگی، نقدینگی خوبی بوده است، این تزریق پول ها نتیجه ای جز افزایش تورم و گرانی برای مردم جامعه به همراه نداشته است.


در حالی حدود یک ماه دیگر دولت محمود احمدی نژاد باید پاستور را ترک و صندلی ریاست جمهوری را به حسن روحانی واگذار کند که حجم بالای نقدینگی یکی از میراثهای دولت او برای شیخ دیپلمات است. میزان نقدینگی در پایان سال ۹۱، آخرین سال کامل حضور احمدی نژاد در پاستور نقدینگی در کل کشور به ۴۶۰هزارمیلیارد تومان بوده است. اگر تعداد روزهای کاری در یک سال را ۲۴۰روز در نظر بگیریم، در سال ۹۱، روزانه ۱۹۱۶میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد کشور تزریق شده است.

براساس آمارهای بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان اولین سال حضور احمدی نژاد در پاستور یعنی اسفند سال ۸۴به ۶۸ هزار میلیارد تومان رسیده بود. یعنی روزانه تزریق نقدینگی معادل ۲۸۳میلیارد تومان.



هم اکنون در آخرین آمار از اوضاع نقدینگی، تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۲، نقدینگی به رقم بی سابقه ۴۶۷هزار میلیارد تومان رسیده است.


آمار بانک مرکزی نشان می دهد آهنگ رشد نقدینگی در دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد یعنی از سال ۸۸ تا ۹۲ نسبت به دور اول آن، کندتر بوده است. هرچند آمار رسمی از کندتر شدن نرخ رشد نقدینگی حکایت دارند اما همین آمار نشان می دهد که میزان و حجم نقدینگی در طی ۸سال، از سال ۸۴ تا پایان اردیبهشت ۹۲،۶. ۸۶ برابر شده است. نقدینگی که آقای بهمنی و محمود احمدی نژاد از آن به عنوان میراثماندگار دولت خود برای روحانی ذکر می کنند، در چندین نوبت جهش های قیمتی مسکن را رقم زد و علیرغم کند شدن نرخ رشد نقدینگی، باعثشد تا بسیاری از ایرانیان از خانه دار شدن باز بمانند و سفره های مردم کوچک تر شود.

دولت و بانک مرکزی علیرغم تمام تلاش هایشان متاسفانه نتوانستند میراثخوبی را به یادگار بگذارند.

همچنین بررسی آماری رشد نقدینگی از سال ۶۸ تا کنون نشان می‏ دهد که دولتهای نهم و دهم رکورد‏دار افزایش نقدینگی در کشور بوده است.