۳ سناریوی تامین برق تابستان ۹۴

به گزارشافکارنیوز،میر فتاح فتاح قره باغ در جمع مدیران صنعت برق درباره مهمترین برنامه های در دست اجرا برای تامین برق تابستان سال آینده، گفت: حداکثر انرژی مصرفی در تابستان سال جاری یک میلیارد و ۴۰ میلیون کیلووات ساعت در روز بود و این میزان مصرف بالای برق برای یک دوره ۳۴ روزه در فصل تابستان استمرار یافت.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اعلام اینکه پیش بینی برای تابستان سال آینده میزان مصرف انرژی با افزایشی دو برابری روبرو شود، تصریح کرد: از این رو برای تابستان سال ۹۴ شبکه برق کشور به مدت بیش از ۷۰ روز با مصرف روزانه بیش از ۱.۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی مواجه شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه پیش بینی ها از مصرف برق برای تابستان سال آینده حاکی از آن است که بار شبکه به مدت ۳۵ روز به بالای ۵۰ هزار مگاوات افزایش یابد، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت شبکه برق کشور به ۷۲ هزار و ۴۸۵ مگاوات رسیده که در مقایسه با سال ۱۳۵۷ رشدی حدود ۱۴ برابری را تجربه می کند.

فتاح قره باغ با اشاره به افزایش ۲۹۷۴ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور در فاصله ۲ پیک تابستان ۹۲ و ۹۱، بیان کرد: هم اکنون برنامه افزایش یکهزار و۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق ایران تا تابستان ۹۴ در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با تاکید بر اینکه در کنار افزایش ظرفیت تولید، به منظور افزایش پایداری شبکه برق برای تابستان سال آینده مدیریت بار مصرف و پیک زدایی از دیگر برنامه های در دست اجرا است، یادآور شد: برای تابستان سال جاری مدیریت منابع آب در نیروگاه های برقآبی بسیار ارزشمند بود و پایداری شبکه برق کشور را افزایش داد.

این مقام مسئول با بیان اینکه برای تابستان سال جاری از حداکثر ظرفیت سدهای نیروگاهی و نیروگاه تلمبه ذخیره ای استفاده شده است، تاکید کرد: از این رو توان توربین های برق آبی کشور برای تابستان سال جاری رشدی حدود ۹ درصدی داشت.

وی حداکثر توان تولید نیروگاه هیا برق حرارتی برای تابستان امسال را ۴۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات عنوان کرد و افزود: با کمترین خروج اضطراری و بیشترین تولید همزمان به بیش از ۴۷ هزار و ۵۵۰ مگاوات مگاوات رسید.

فتاح قره باغ از رشدی ۲.۵ درصدی صادرات برق ایران در نیمه نخست سال جاری خبر داد و گفت: علاوه بر این در طول نیمه نخست سال جاری روند رشد مصرف برق در استان های گیلان و مازندران را بالای ۲۰ درصد و خوزستان نزدیک ۱۳ درصد بوده است.

این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه نيروگاه هاي خصوصي از زمان اتصال به شبكه بايد قواعد شبكه برق را بپذيرند خاطرنشان کرد: در فعاليت هاي كنترل فركانس، زمان بندي تعميرات، تبعيت از ديسپاچينگ ملي، تعميرات پيشگيرانه و غيره به طور فعال در صنعت برق مشاركت داشته باشند.