تحریم یک شرکت چینی به دلیل معامله با مخابرات ایران

خبرگزاری رویترز روز شنبه با استناد به اسنادی که به صورت اختصاصی به دست آورده، از تصمیم وزارت بازرگانی آمریکا برای تحریم یکی از بزرگترین شرکت‌های تجهیزات ارتباطی چین به دلیل نقض ادعایی تحریم‌های آمریکا علیه ایران، خبر داد.

محدودیت‌هایی که واشنگتن قصد دارد علیه شرکت «زد.تی.ای» (ZTE) اعمال کند، خرید اجناس آمریکایی از سوی این شرکت را دشوار می‌کند، چراکه از این پس تحویل هر قطعه ساخت آمریکا به این شرکت، باید با مجوز دولت آمریکا انجام شود. 

رویترز به نقل از وزارت بازرگانی آمریکا نوشته است که تحریم این شرکت این هفته رسما در سامانه آماری دولت فدرال ثبت می‌شود و از این پس با اغلب درخواست‌ها برای فروش قطعات آمریکایی به این شرکت مخالفت خواهد شد. 

بنا بر این گزارش، این محدودیت‌ها از روز سه‌شنبه اجرایی خواهند شد و هر شرکتی در سرتاسر جهان را که بخواهد تولیدات آمریکایی را به شرکت زد‌.‌تی‌.ای مستقر در چین منتقل کند، در بر خواهد گرفت. 

یک مقام ارشد وزارت بازرگانی آمریکا هرچند از بیان اینکه آیا واشنگتن قصد دارد در آینده هم محدودیت‌های بیشتری بر این شرکت اعمال کند یا نه، خودداری کرد، اما گفت: «این دشواری بسیار چشم‌گیری برای زد.تی.ای ایجاد خواهد کرد.»

در سال 2012 خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که این شرکت با امضای قراردادی چندمیلیون دلاری برای تحویل سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای آمریکایی به شرکت مخابرات ایران، تحریم‌های واشنگتن علیه تهران را نقض کرده است. 

شرکت‌های آمریکایی از جمله مایکروسافت، آی.بی.ام، اوراکل و دل که گفته می‌شود اقلام آن‌ها در این قرارداد موجود بوده، همگی از قرارداد زد.تی.ای با ایران اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند. 

آمریکا از مدت‌ها پیش فروش تجهیزات در زمینه فناوری به ایران را ممنوع اعلام کرده است. به نوشته رویترز، واشنگتن معتقد است که زد.تی.ای برای دور زدن تحریم‌ها از شرکت‌های صوری استفاده کرده است. 

رویترز هرچند نوشته است که هنوز میزان اثرگذاری تحریم‌های آمریکا بر فعالیت‌های آینده این شرکت چینی مشخص نیست، اما به نقل از زد.تی.ای نوشته است که این شرکت استفاده زیادی از قطعات آمریکایی دارد. 

علاوه بر زد.تی.ای، محدودیت‌های مد نظر آمریکا بر دو شرکت چینی وابسته به این شرکت، به نام‌های تلکامیونیکیشن و بیجینگ 8-استار و یک شرکت ایرانی به نام زد.تی.ای پرشین هم اعمال خواهد شد.