رفسنجانی: اقتصاد کشور اختلاطی از کمونیسیتی و سرمایه‌داری است

حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی، امروز (چهارشنبه،6مرداد)در دیدار هیأت مدیره و اعضای انجمنهای صنفی پیشخوان دولت سراسر کشور، راه‌اندازی این‌گونه دفاتر را مصداقی از تحقق بخشی از اصل 44 قانون اساسی دانست و اظهار کرد: دفاتر پیشخوان دولت، مجموعه‌ خوبی است که براساس یک تفکر درست مبنی بر واگذاری امور به مردم شکل گرفته و باعث می‌شود که کارها سریع‌تر، ارزان‌تر و مسئولانه‌تر انجام شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خصوصی و غیر دولتی کردن فعالیتها و امور کشور، یک ضرورت اقتصادی است، افزود: تفکر تفویض اختیار و سپردن کارها به مردم، کاری استعماری و غربی نیست، بلکه یک تفکر اصیل اسلامی است.

 هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه اصولاً در مبنای حکومت اسلامی، تأمین امنیت، قضاوت و اجرای عدالت، قانونگذاری، سیاست خارجی و موارد مهم دیگر از وظایف دولت و حاکمیت است و فعالیتهای میدانی و اجرایی به مردم واگذار می‌شود، گفت: در زمان پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) نیز عمده‌ی کارها به مردم سپرده می‌شد، به طوری که وقتی حضرت علی (ع) وارد کوفه شدند و دیدند مردم در مسأله آبیاری مشکل جدی دارند، مردم را جمع کردند و از آنها خواستند تا همه‌ با هم یک چاره‌ای بیندیشند و از جمله حفر نهری برای انتقال آب، مشکل را حل کنند و راهکارهای ارائه دادند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط سخت اوایل انقلاب که مخالف هرگونه خصوصی‌سازی بودند، تصریح کرد: وقتی صف متقاضیان تحصیلات تکمیلی  پشت سد کنکور قابل رویت نبود و دولت به دلیل جنگ تحمیلی قادر به توسعه و تأمین هزینه‌های آموزش عالی کشور نبود، خدمت امام(ره) رفتم و گفتم براساس آموزه‌های دینی و اسلامی، ما باید زمینه آموزش عالی را برای  مردم فراهم کنیم و چاره‌‌ای جز تأسیس دانشگاهی غیردولتی نداریم که امام راحل نیز به راحتی پذیرفتند و به صورت مادی و معنوی کمک و حمایت کردند.

 هاشمی رفسنجانی در ادامه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر 20 میلیون مترمربع فضای آموزشی، 5 میلیون و 500 هزار فارغ التحصیل، 70 هزار استاد و معلم، 7500 آزمایشگاه، 3500 کارگاه برای پژوهش دارد و این امکانات در تمامی فضای کشور گسترده است و بیشتر دانشجویان در شهر خود تحصیل می‌کنند. همچنین این دانشگاه با 80هزار کارمند علاوه بر اشتغال زایی در سطح گسترده و در سراسر کشور، با پرداخت مالیات به دولت، ضمن اینکه باری از دوش دولت بر می‌دارد، به آن نیز کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه  تفسیر اصل 44 قانون اساسی  با هدف واگذاری امور به مردم و جلوگیری از تبدیل شدن دولت به یک کارفرمای بزرگ صورت گرفت، خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب پس از این اصلاحیه فرمودند که از این اصل، انتظار انقلاب اقتصادی دارم، اما متأسفانه در دولت گذشته هیچ‌کار جدی در این زمینه صورت نگرفت و برعکس به اسم واگذاری، مشکلات زیادی خلق کردند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور نه سرمایه‌داری و نه کمونیستی بلکه مختلط است، گفت: سیاست کم کردن کار دولت و میدان دادن به بخش غیر دولتی و غیرخصوصی، سیاست درستی است و بیشتر وقت دولت باید صرف سیاست‌گذاری، آن هم در بخش کلان و نظارت شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خطاب به افرادی که از کارشکنی و سنگ‌اندازی در امور اجرایی دفاتر پیشخوان دولت گله‌مند بودند، گفت: ما هم در ایجاد، تثبیت و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی مزاحمتهای فراوان داشتیم، اما چون کار با نیت خالص و برای رفع مشکل مردم بود، به سرعت پیش رفت و در حال حاضر این دانشگاه یکی از موفق‌ترین دانشگاههاست.