افزایش قاچاق کالا در فضای مجازی

 قاسم خورشیدی با اشاره به موضوع تشکیل اداره مبارزه با قاچاق کالا وارز در فضای مجازی وایجاد مجموعه سامانه الکترونیکی در کشور برای شناسنامه دار شدن کالاها تصریح کرد : اگر کالایی در بازار عرضه شود و در مجموعه سامانه الکترونیکی کشور ردپایی از آن وجود نداشته باشد، این کالا به عنوان کالای قاچاق شناخته خواهد شد .

خورشیدی با اشاره به تشدید برخورد با قاچاق کالا در فضای واقعی اظهار کرد: بعد از برخوردهایی که با قاچاق کالا در فضای واقعی صورت گرفت موضوع قاچاق کالا در فضای مجازی تشدید شده است و دراین چارچوب باید فضای مجازی را در امتداد فضای واقعی دانست.

این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد : این ستاد با توجه به رصد پیوسته و مستمری که بر قاچاق کالا در فضای مجازی دارد به این جمع بندی رسید که جلساتی در این چارچوب با دست اندکاران وزارت صنعت و معدن داشته باشد و از پتانسیل پلیس فتا و وزارت اطلاعات در این راستا استفاده کند .

خورشیدی با بیان اینکه در حال حاضر فروشگاه های الکترونیکی برای فعالیت در فضای مجازی فقط در سامانه ای ثبت نام می کنند واین موضوع در باب نظارت کافی نیست، توضیح داد : تصمیم گرفته شد که یکسری اقدامات ایجابی از سوی وزارت صنعت و معدن در مورد این فروشگاه های الکترونیکی انجام شود و از دیگر سو با کمک پلیس فتا و وزارت اطلاعات از فعالیت های فروشگاه های الکترونیکی که اقدام به قاچاق کالا کرده اند، جلوگیری شود.

وی تصریح کرد : این کالاها در فضای مجازی مبادله می شوند ولی فیزیک آنها از طریق پست و پیک ها جابه جا می شود و در همین چارچوب تصمیم گرفته شده که همکاریی های نیز با پست برای نظارت بیشتر انجام شود .

احمد انارکی محمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس وعضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم با بیان اینکه قانون جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز درسال 92 تدوین شد ، گفت : برای ورود به فضای مجازی و تجارت الکترونیک باید زیرساخت های اولیه را داشته باشیم و از دیگر سو اتحادیه ها و اصناف نیز باید همراهی و همگامی های لازم را داشته باشند.

انارکی محمدی به اهمیت ایجاد کد شناسه و رهگیری برای کالاها اشاره کرد و آن را یکی از راهکارهای موثر مبارزه با قاچاق کالا در فضای مجازی دانست.

وی گفت : در این ارتباط نقش مردم نیز دارای اهمیت است و مردم باید از خرید کالاهای قاچاق خودداری کنند.