به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ صادقی در جمع خبرنگاران گفت: با وجود دستگیری ۱۱ تبعه یکی از کشورهای آفریقایی در دو ماه گذشته که به فروش کاغذهای سیاه با عنوان دلار مبادرت می کردند، در یک ماه گذشته نیز شکایت هایی در این زمینه به پلیس ارائه شده است.

وی با بیان اینکه کلاهبرداران با استفاده از این شیوه ۵۰،۸۰ و ۱۶۰ میلیون تومان کلاهبرداری کرده اند، افزود: مجرمان در کمین هموطنانمان هستند و خریداران دلار نباید فریب ترفندهای آنان را بخورند.

سردار صادقی به شیوه فعالیت باند کلاهبردار موسوم به باند دلار سیاه اشاره کرد و گفت: این افراد با شناسایی افراد خریدار، دلارهای یک و صد دلاری را که به مواد سیاه آغشته شده بود با نصف قیمت به فروش می رساندند و با محلولی خاص لایه سیاه رنگ را پاک می کردند.

وی با بیان اینکه کلاهبرداران در اظهاراتشان عنوان می کردند که این دلارها از کمک های سازمان ملل به مردم سومالی است، گفت: آنان به طعمه های خود می گفتند که چاپ دلار در سه مرحله انجام می شود که دو مرحله آن یعنی چاپ نامرئی و سیاه شدن آن در خارج از کشور انجام می شود و آنان مرحله پاک کردن مواد سیاه از پول را با مواد مخصوص انجام می دهند.

سردار صادقی گفت: در هنگام معامله نیز بسته های حاوی کاغذهای سیاه بدون ارزش را به جای دلار به خریداران می دادند و تا ۴۸ ساعت به نیت آوردن محلول پاک کننده، خریداران را از باز کردن بسته ها منع می کردند.

سردار صادقی گفت: در بررسی های صورت گرفته در آزمایشگاه مشخص شد که این محلول، همان مواد شوینده است.

رئیس پلیس اداره مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی افزود: سه نفر از این باند ۱۱ نفره با مراجعه به اداره مهاجرت شناسایی شدند و در بازرسی از وسایل و محل سکونتشان تعداد زیادی کاغذهای سیاه در ابعاد دلار و‌ مهر جعلی سازمان ملل کشف شد و همدستانشان نیز دستگیر شدند.

سردار صادقی گفت: سه مورد کلاهبرداری که در یک ماه گذشته انجام شده نیز به این شیوه بوده است، اما هنوز کلاهبرداران دستگیر نشده اند و لازم است هموطنانمان هوشیار باشند.

یکی از مالباختگان که ۸۰ میلیون تومان متضرر شده بود، برای حفظ آبرو از مصاحبه خودداری کرد.