پوشش شبکه نسل 4 و 4.5 اپراتور اول در 185 شهر

مرتضی طاهری بخش در پاسخ به وضعیت پیشرفت پوشش نسل 4 و 4.5 همراه اول گفت: توسعه شبکه موبایل باند پهن از اردیبهشت 93 شروع شد و با راه اندازی 10 هزار و 500 سایت نسل 3 و 4 هزار سایت نسل 4 و 4.5 توسعه ادامه دارد.

معاون فنی و توسعه همراه اول با بیان اینکه برنامه اپراتور اول تا پایان سال، رسیدن به 18 هزار سایت نسل 3 و 11 هزار سایت نسل 4.5 است، اعلام کرد: هم اکنون سرویس های نسل 4 و 4.5 همراه اول در 185 شهر قابل دریافت است و به زودی اکثر شهرها تحت پوشش این تکنولوژی قرار می گیرند.

وی تصریح کرد: فناوری مورد استفاده، آخرین تکنولوژی موبایل باند پهن در بازار است که پیش از همراه اول تنها در یک کشور اروپایی استفاده شده و همزمان با کشور سنگاپور در ایران نیز در حال ارائه است.

وی با بیان اینکه توسعه شبکه نسل 4.5 از اسفند 94 در آبادان و خرمشهر شروع شد که برای نخستین بار بود که این تکنولوژی در اختیار مردم قرار می‌گرفت، افزود: برنامه توسعه تا پایان اسفند 95 با نصب و راه اندازی 11 هزار سایت نسل 4.5 ادامه خواهد داشت.

طاهری بخش اوج کار در این برنامه توسعه را از شهریور تا بهمن 95 عنوان کرد و از صبوری مشترکین همراه اول به دلیل برخی قطعی ها و مشکلات احتمالی در راستای عملیات ارتقاء، توسعه و نوسازی شبکه قدردانی کرد.

معاون فنی و توسعه همراه اول در خصوص برنامه توسعه شبکه وای فای این اپراتور که با نام تجاری «وای فای اول» ارائه می شود، نیز گفت: سرویس وای فای همراه اول که از خرداد 95 ارائه شده، تا انتهای سال جاری در بیش از 1000 نقطه از  مراکز پر تردد کشور نصب و راه اندازی می شود.

وی با اشاره به شرایط استفاده از فناوری نسل 4 و 4.5 تلفن همراه توضیح داد: مشترکینی که گوشی آنها امکان پشتیبانی از سرویس نسل 4 را دارد، می توانند با تعویض سیم کارت خود به یوسیم (usim) از امکانات و سرویس های نسل 4 و 4.5 تلفن همراه برخوردار شوند.

طاهری بخش توضیح داد: فناوری نسل 4.5 با ارائه دو قابلیت Carrier Aggergation و MIMO با عنوان LTE Advanced pro شناخته می شود.

وی افزود: این شرکت که عرضه نسل 4.5 را از اسفند94 در آبادان و خرمشهر آغاز کرده بود و ثبت سرعت 1300 مگابیت بر ثانیه در نسل 4.5 در هر دو نمایشگاه تلکام و الکامپ امسال تست شد.

معاون فنی و توسعه همراه اول با تأکید بر توان فنی و مهندسی این شرکت اظهار داشت: در هر هفته حدود 1000 سایت با استفاده از توان و تخصص جوانان ایرانی وارد شبکه می شود که به گفته شرکت های خارجی این حجم از توسعه بی سابقه بوده و توسعه در دست اجرا، بزرگترین پروژه توسعه مخابراتی خاورمیانه است.