موافقت نمایندگان مجلس با اصل طرح برندینگ

سید محمدرضا موسوی خواه، امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: اجرای طرح کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین (کهاب) با اهداف زیست محیطی، دیسپچینگ، ایجاد ارزش افزوده برای شرکت‌ها و ...، نتیجه اجرای طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت است که فواید آن به مردم و بخش خصوصی می‌رسد.

وی ادامه داد: اجرای این طرح برای دولت بار مالی نخواهد داشت، در سال ۱۳۹۴ نشست‌هایی به همین منظور تشکیل و شیوه‌نامه‌ای تهیه شد که هم اکنون ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: منظور از اجرای طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت، واگذاری مسئولیت عرضه سوخت به شرکت‌های خصوصی است؛ به این گونه که ما فرآورده را به شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت تحویل می‌دهیم و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تنها بر توزیع آن نظارت داشته باشد.

موافقت نمایندگان مجلس با اصل طرح برندینگ

موسوی‌خواه با بیان اینکه روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده در سراسر کشور توزیع می‌شود، افزود: با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، از مسئولیت‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کاسته می شود و بخش خصوصی بیش از پیش درگیر توزیع سوخت خواهد شد.

وی گفت:در حالی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شیوه‌نامه طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت ایرادات گرفته اند که بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تاکید دارند.

راهکاری جدید برای جلوگیری از رانت در طرح برندینگ

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از انحصار در این طرح راهکارهایی اندیشیده شده است، ادامه داد: برای جلوگیری از رانت، برقراری عدالت و جلب مشارکت همگانی، در هر شهرستان بیش از ۵۰ درصد، در هر استان بیش از ۳۰ درصد و در کل کشور بیش از ۲۰ درصد از نازل‌های عرضه سوخت در اختیار یک شرکت‌ زنجیره‌ای توزیع سوخت (شرکت صاحب نشان) قرار نخواهد گرفت.

موسوی خواه افزود: همچنین به منظور جلوگیری از رانت‌های احتمالی، همه ارکان مالی شرکت زنجیره‌ای ازسوی حسابرس‌های مستقل حسابرسی می‌شوند بطوریکه همه اسناد مالکیت باید تایید شده باشد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی؛ بازرسان، اسنادی را که از سوی نهادهای نظارتی برون‌سازمانی تهیه شده صحت سنجی خواهند کرد.

امیدواری برای افزایش شمار شرکت‌های صاحب نشان

موسوی‌خواه با اشاره به درخواست ۸۵ شرکت برای مشارکت در طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت اظهار کرد: امیدواریم این تعداد از ۸۵ شرکت کنونی به ۱۲۰ مورد افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی ملی پخش فرآورده‌های نفتی در باره مشارکت شرکت‌های خارجی در طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای سوخت ،گفت: اگر قوانین اجازه دهد شرکت‌های خارجی در این طرح شرکت خواهند کرد.

به گفته وی، هدف اصلی این است که جایگاه‌داران قادر باشند به صورت مستقل‌تر عمل کنند؛در مرحله نخست توانمندی شرکت ها برای شروع  این فعالیت جای تردید دارد، اما به مرور زمان فقط شرکت‌های توانمند ماندگار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره آینده اجرای این طرح گفت: در صورتی که سوخت از جانب شرکت‌های زنجیره‌ای عرضه شود، ممکن است به طور مثال برای جایگاه‌داری که در چابهار است، توجیهی نداشته باشد که سوخت را از بندرعباس تهیه کند و ترجیح دهد که از امارات وارد کند.

وی تاکید کرد: هم اکنون نوع فرآورده در جایگاه‌ها یکسان و از آن جا که عرضه سوخت یارانه ای است، قیمت‌ها هم از طریق دولت تامین می شود، اما برای رسیدن به توسعه پایدار باید از یک نقطه شروع داشته باشیم.

به گفته موسوی‌خواه،در اثر اجرای طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت با تعدد فرآورده، کیفیت و قیمت فرآورده مواجه خواهیم شد.

موسوی خواه با طرح پرسش‌هایی از قبیل «تا چه زمانی مصرف کننده باید به جایگاهی برود که الزام و اجبار دارد؟ و هرچه که موجود باشد به اجبار خریداری کند؟»، «تا چه زمانی باید شاهد برخوردهای ناصواب باشیم، زیرا متصدی جایگاه انگیزه جذب مشتری ندارد؟»، ادامه داد: با این طرح می‌شود در کوتاه مدت به جایی رسید که کارگر جایگاه اگر فروش داشت، درآمد نیز داشته باشد و اگر بخواهد درآمد داشته باشد، باید حقوق شهروند را به‌طور حتم رعایت کند.

اجرای طرح برندینگ برای دولت بار مالی نخواهد داشت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر بار مالی تحمیل شده به دولت براثر اجرای طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت گفت: افزایش بار مالی دولت را به شدت تکذیب می‌کنم.

وی تاکید کرد: در این طرح هیچ هزینه‌ای به دولت تحمیل نمی‌شود، بلکه گردش هزینه‌ها تغییر می‌کند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: در واقع هزینه‌ تجمعی پرداخت شده از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی  با اجرای طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت خرد خواهد شد.بنابراین در کل موضوع تفاوتی ایجاد نمی‌شود.

به گفته وی، هم‌اکنون به‌طور میانگین ۴۰ تومان کارمزد داده می‌شود که با اجرای طرح مذکور ، این میزان ثابت خواهد ماند، همچنین حق تبخیر بنزین هم‌اکنون ۴۵ ریال است که با اجرای طرح ۴۲ ریال خواهد شد و مالیات بر ارزش افزوده که از قیمت فرآورده پرداخت می‌شود ۵۹ ریال خواهد بود.

موسوی خواه افزود: مبلغی به عنوان حق نشان پرداخت می‌شود که برای پرداخت آن وظیفه تعیین کرده‌ایم و شرکت‌ها باید کهاب، دیسپچینگ، زیباسازی و ایمن‌سازی و ارائه‌ خدمات مطلوب به نفع مردم را انجام دهند.

موسوی‌خواه با تاکید بر اینکه اجرای طرح ایجاد شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع سوخت سبب اخراج یا تعدیل نیرو در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نیز نخواهد شد، مطرح کرد: تا زمانی که در اجرای این طرح به بلوغ برسیم به تعداد زیادی نیرو نیاز داریم.

وی در پایان گفت: هم اکنون  دارای ۹۲ انبار و ۱۲۵ تاسیسات هستیم که بیش از ۹ هزار نفر در این تاسیسات فعالیت می‌کنند و از تعداد آنها کم نخواهد شد.