سکوت دولت درباره یک سوال نرخ ارز با کدام منطق بالا می‌رود؟!

 قیمت دلار باز هم بالا رفت. پس از حدود یک هفته کم‌نوسان در بازار ارز، دلار بار دیگر به کانال 4600 تومانی صعود کرده بود و به 4650 تومان رسید.
دلار اواخر آذرماه به 4 هزار و 187 تومان رسیده بود، در دی ماه در مسیر افزایشی قرار گرفت و در ابتدای بهمن‌ماه با اوج‌گیری هیجانات به بالای مرز 4 هزار و 700 تومان رسید. با این حال، پس از رسیدن به این سقف قیمتی، در جاده کاهشی قرار گرفت و تا اوایل کانال 4 هزار و 500 تومان پایین آمد.
ولی‌الله سیف نهم بهمن در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان حباب نرخ ارز با توجه به روند کاهشی که در بازار آغاز شده، گفت: بازار ارز در حال طی کردن شرایط خاص خود است و طبیعی است که بانک مرکزی طبیعتا بر این روند نظارت دارد؛ البته به نظر می‌رسد که یک التهاب در یک تا دو ماه گذشته در این بازار رخ داد که اکنون، در حال تعدیل شدن است.
او افزود: تا حدود زیادی کاهش نرخ ارز در بازار ادامه خواهد یافت، البته این کاهش در حد رقم و اعدادی خواهد بود که بتواند آن را برساند که حبابی در آن وجود نداشته باشد.
حسن روحانی رئیس‌جمهور هم دوم بهمن در گفت‌وگوی تلویزیونی گفته بود: مردم باید بدانند که درآمد ارزی کشور از کل مخارج ارزی کشور به مراتب بیشتر است و سال آینده درآمد ارزی ما از امسال ان‌شاءالله بیشتر خواهد شد.
روحانی در پاسخ به این سوال که آیا خیال‌مان بابت دلار راحت باشد، بیان داشت: بله.
به نوشته انتخاب، آنچه دولت تاکنون نگفته دلیل افزایش قیمت دلار است. همه منابع اذعان دارند که درآمد ارزی دولت در حال حاضر حدود 20 میلیارد دلار بیشتر از مخارج آن است. از طرفی، رئیس‌جمهور در همان گفت‌وگوی تلویزیونی مورد اشاره، بالا بردن عمدی قیمت دلار برای جبران کسری بودجه را با صراحت تکذیب کرد. اکنون سوال این است که پس چرا و با کدام منطق قیمت دلار بالا می‌رود؟