حفظ سطح صادرات نفت ایران با پای بندی اتحادیه اروپا به برجام

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت عصر امروز پس از دیدار با کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز میزبان کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا بودم، ایشان پیام مشخص این اتحادیه را در حفاظت از برجام رساندند و اراده سیاسی سران اتحادیه را در صوفیه بلغارستان ابراز کردند.

وزیر نفت تصریح کرد: براساس بیانیه‌ای که اتحادیه اروپا داده است، همکاران دو طرف باید وارد بحث‌های ریز و عملیاتی و اجرایی کردن آن نکات شوند. به همین دلیل چون دو طرف در این موضوع تاکید داشته‌اند، قرار شد در ادامه جلسه امروز همکاران مباحث را ادامه دهند.

وی با اشاره به اظهارات کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا گفت: ایشان به نکته‌ای اشاره کردند و بیان داشتند که دیدار امروز مذاکره نیست، بلکه یک تلاش دوجانبه و مشترک جهت یافتن راه‌حل‌هایی برای مسائلی است که ما با آن روبه‌رو هستیم.

زنگنه خاطرنشان کرد: مسائل ما عمدتا جزء مهمترین مسائل کشور است و خواست ما از اتحادیه اروپا مباحث مربوط به نفت، گاز، میعانات گازی، پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی است که در این زمینه مذاکرات انجام خواهد شد.

زنگنه در پاسخ به این سوال که آیا خروج آمریکا از برجام سبب پایان توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت تا پیش از پایان امسال خواهد شد، تصریح کرد: هر تصمیم جدید در این سازمان به اجماع نیاز دارد.

وی ادامه داد: اگر اتحادیه اروپا به ما کمک کند و به گفته‌هایش پایبند باشد، سطح صادرات نفت ایران تغییر نخواهد کرد.

وزیر نفت همچنین خاطرنشان کرد: ما با مشتریان سنتی خود مانند هند و چین مذاکره کردیم و هیچ موج منفی از آنها دریافت نکرده‌ایم.

تشکیل کارگروه مشترک ایران و اروپا برای حل مشکلات نفتی ایران

کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا از تشکیل کارگروه مشترک ایران و اتحادیه اروپا برای حل مشکلات تجارت نفت ایران خبر داد و گفت: در این کارگروه سعی می‌کنیم راهکارهایی بیابیم که ایران بتواند سطح تجارت جهانی نفت خود را بدون تغییر حفظ کند.

 میگل آریاس کانتیه بعد از دیداری که با بیژن زنگنه وزیر نفت کشورمان داشت با تاکید بر این‌که جلسه بسیار سازنده بود، گفت: اتحادیه اروپا پیام ویژه خود را به ایران منتقل کرده که کاملا به اجرا شدن توافق برجام پایبند هستیم. این موضوع نیازمند این است که توافقات اقتصادی این تفاهم مشترک به گونه‌ای باشد که جریان نفت و گاز ایران در سطحی باقی بماند که پیش از خروج ایالت متحده از این توافق بود.

وی ادامه داد: برای این منظور قصد داریم مذاکراتی با آمریکا در زمینه‌ی قائل شدن استثنائاتی درباره تحریم مخصوصا برای قراردادهایی که در زمانی امضاء شدند که آمریکا نیز بخشی از توافق برجام بود داشته باشیم.

کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا با بیان این‌که این اتحادیه دنبال راه‌های قانونی است که از شرکت‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا محافظت کند، تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که زیرساخت‌های مالی و تامین اعتبار لازم برای اجرایی شدن این توافقات را فراهم کنیم؛ مخصوصا برای پروژه ال ان جی ایران که قرار بود توسط بانک سرمایه‌گذار اروپا تامین اعتبار شود.

کانیته ادامه داد: همچنین قصد داریم همه مشکلاتی که در حال حاضر تجارت عادی نفت را تحت تاثیر قرار می‌دهد بررسی کنیم. وزیر نفت ایران با جزییات درباره همه مشکلاتی که باید به حل آن بپردازیم صحبت کرد که این تنها شامل مشکلات تامین اعتبار نمی‌شود، بلکه موانعی مانند بیمه، ذخیره‌سازی نفت و غیره را نیز در بر می‌گیرد.

وی از ایجاد کارگروه مشترک ایران و اتحادیه اروپا برای حل مشکلات بازرگانی نفت خبر داد و گفت: این کارگروه در راستای حل مشکلات مذکور برگزار می‌شود تا راهکارهایی بیابیم که ایران بتواند سطح تجارت جهانی نفت خود را بدون تغییر حفظ کند. اولین جلسه این کارگروه امروز برگزار شد تا دستور کار، موضوعات و چارچوب زمانی حل مشکلات را تعیین کنیم و ما به تلاش‌هایمان برای کمک به ایران برای حفظ سطح تجارت نفتی خود پایبندیم.

کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا تصریح کرد: اروپا به دنبال این است که تضمین‌های لازم را به ایران بدهد که سطح تجارت نفتی بدون تغییر حفظ شود و از سوی دیگر، مردم ایران مطمئن شوند از مزایای یک توافق اصولی بین‌المللی بهره‌مند خواهند شد. این توافق نه‌تنها برای حفظ صلح و امنیت منطقه اصولی است، بلکه برای اقتصاد ایران نیز ضروری است.

کانیته درباره تضامین مورد نیاز توتال برای باقی‌ماندن در قرارداد پارس جنوبی گفت: این شرایطی که گفتیم برای همه شرکت‌های اروپایی صدق می‌کند. این یکی از همه ابزارهایی است که قرار است مورد استفاده قرار دهیم و قرار است مجموعه‌ای از راهکارها را روی میز قرار دهیم که بتواند طیف مشکلات متعدد شرکت‌های مختلف را در بربگیرد.