رانت خواران از شفافیت بورس احساس خطر می‌کنند

غلامرضا مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه شفافیت حداکثری از مزیت‌هایی اصلی بورس در حالی که بازار‌های دیگر فاقد آن هستند بیان کرد: معامله‌کنندگان در بورس کالا همگی مشخص هستند و اطلاعاتشان ثبت می‌شود؛ لذا پیگیری و رهگیری هر یک از معاملات به راحتی قابل انجام است، بنابراین شفافیت، احساس خطر را در رانت خواران ایجاد می‌کند.

وی در ادامه افزود: اگر این شفافیت در همه داد و ستد‌های کشور اعم از خصوصی و دولتی اتفاق بیفتد می‌توان امید داشت جلوی ویژه‌خواری و فساد تا حد قابل توجهی گرفته شود. چرا که با شناسایی ویژه‌خواران و اعلام اسامی آن‌ها به نهاد‌های نظارتی و مسوول، هزینه منفعت‌طلبی آنقدر بالا می‌رود که افراد دیگر به راحتی به سمت فساد نمی‌روند.

 
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: بررسی افرادی که با بورس کالا مخالفت می‌کنند نشان می‌دهد که آن‌ها خیلی با شفافیت حداکثری میانه خوبی ندارند و این موضوع طی چند سال اخیر و برخی تلاش‌ها در حوزه پتروشیمی مشاهده شد که البته دولت و مجلس به خوبی در برابر افرادی که به جای منافع ملی به فکر منافع شخصی خود بودند ایستاد.

مصباحی مقدم در انتها خاطر نشان کرد: امکان تنظیم و مدیریت بازار‌ها به جز در بستری شفاف که عرضه و تقاضا و بازیگران قابل رصد باشند، میسر نیست؛ همچنین کالا‌هایی در بورس کالا جای دارند، دارای استاندارد هستند و از این رو بهترین مکان برای ثبات بخشی به بازار کالای کشور، بورس که فعالان صنایع و مسوولان می‌توانند با همفکری و تبادل نظر در نشست‌های مشترک، بهترین شیوه‌ها را برای مبادله محصولات در بورس انتخاب کنند.